128 GB-os memória kerülhet a középkategóriás okostelefonokba is

2 2,912

A Samsung a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékekkel együtt mutatta be a legújabb UFS 2.0-s NAND flashmemória chipjeit, melyből egészen 128 GB-os kapacitású verzió is létezik, mely a korábbi modellekhez képest egy jelentős előrelépés. A legújabb hírek szerint viszont az új memórialapkákat nemcsak a csúcskészülékek kaphatják majd meg a jövőben, hanem a középkategóriás modellek is.

Az új UFS 2.0 NAND standard egészen elképesztő eredményeket produkált és a mezőny össze tagját sikerült lealáznia. A technológia érdekessége, hogy egyszerre képes írni és olvasni is, ami az eMMC verziónál csupán egyidejűleg egy folyamatot jelentet. Az UFS 2.0 szekvenciális írási sebessége 350 MB/s, míg olvasási sebessége 150 MB/s. Ez 1,4 és 1,6 szoros sebességnövekedés az eMMC-hez képest, miközben nagyjából 50%-kal energiatakarékosabb is.

A dolog érdekessége, hogy a középkategóriás készülékekbe egy kicsit lassabb modulok kerülnek majd, melyek az eMMC 5.0-ás standardra épülnek. Az új 128 GB-os chipek ezáltal 260 MB/s-os szekvenciális olvasási sebességet érhetnek el, továbbá 5000-6000 IOPS értékű véletlenszerű olvasási és írási sebességet.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. “…128 GB-os memória kerülhet a középkategóriás okostelefonokban is…” Kerül-e valaha 5 byte értékű kapacitás egyes firkászok agya helyére, hogy MEG TUDJÁK KÜLÖNBÖZTETNI AZ OKOSTELEFONOKBA és az OKOSTELEFONOKBAN közötti különbségeket ????…. Balfasz firkászok !!!!!…

  2. Kedves szelbatyo. Ne felejtsd el, hogy ezeknek a cikkeknek nagy része angol nyelvű cikk fordításából származik. Tévedésből a fordító az “in mid-range…” kontextusból tükörfordít magyarra, és ezzel hibát vét (ba/be != ban/ben). Néha nehéz angol nyelvről hirtelen magyarra váltani, nagy ügy. Én már annak örülök, ha csak egy hibát vétenek. De amiatt ne akaszd már fel magad kérlek. Ha ilyen szaron képes vagy felháborodni, szerintem nagyobb problémáid is vannak az életben. :D Szóval szerintem mielőtt bárkit balfasznak minősítesz, kérlek nézz magadba. Higgadj le, meditálj, dugd meg az asszonyt, vagy bármit csinálj, csak ne magadat minősítsd le! :D

Szólj hozzá