A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge rendelkezik a legjobb kijelzővel

0 1,835

Az idei barcelonai Mobile World Congress-re időzített Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek szinte letarolták a mobilos szegmenst. A Samsung amellett, hogy motorháztető alatt is komoly fejlesztéseket vitt véghez, még egy prémium megjelenésű külsőt is varázsolt az üdvöskékre. Ha ez persze bárkinek ezidáig még nem lett volna elég meggyőző, akkor a mostani hír minden bizonnyal hamar elnyeri a vásárlók tetszését. Nos, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge készülékek kapták meg a “legjobb kijelzővel rendelkező mobilok” címet.

A kijelentés egyenesen a DisplayMate nevű cégtől származik, akik már évek óta laboratóriumi körülmények között vetik alá a tesztjeiknek az egyes paneleket és hasonlítják össze a konkurens kijelzőkkel. A csapat tagjai alapos átvizsgálás után döntöttek úgy, hogy a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékekben található a jelenleg legjobb tulajdonságokkal rendelkező panel, mely még a korábbi Galaxy Note 4 készülékben található megjelenítőre is rávert pár körrel.

Az üdvöskékben egy 5,1 hüvelykes Quad HD felbontású Super AMOLED kijelzők találhatóak, melyek extrém magas, mintegy 577 pixel per hüvelyk (ppi) képpontsűrűséggel büszkélkedhetnek. Ez az érték majdnem kétszerese az Apple által korábban sokszor emlegetett 300 ppi-s értéknek, mely felett már “retina” kijelzőnek nevezhetjük a megjelenítőket. Ez az érték továbbá 77%-kal több pixelt jelent, mint amennyivel a Galaxy S5-ben található kijelző rendelkezik. További érdekesség, hogy a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge-ben lévő kijelző emellett nagyjából 20%-kal energiatakarékosabb is. A 0,01 ms-os válaszidő és 100000:1 kontrasztarány csupán hab a tortán.

Forrás: DisplayMate

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá