Újabb információk szivárogtak ki a Samsung titokzatos kör alakú okosórájáról

1 3,933

Szinte minden elemző biztos volt abban, hogy az idei MWC kiállításon a legújabb generációs Galaxy S készülékek mellett egy olyan okosóra is a debütálhat a Samsungtól, ami az eddigiektől eltérően nem négyzet, de nem is ívelt kijelzővel lenne ellátva, hanem a hagyományos karóráknál alkalmazott kör alakú megjelenítővel, akárcsak a Moto 360 vagy az LG üdvöskéje. Sajnos azonban semmi hír nem érkezett a jelenleg Orbis projekt névén futó készülékről, de vajon mi lehet ennek a hátterében?

A Samsung kétségkívül kimaxolta az okosóra piacot, hiszen a Galaxy Gear 2013-as debütálása óta további 3 új órával (Gear 2, Gear 2 Neo és Gear S) és egy fitnesz kiegészítővel (Gear Fit) lett gazdagabb a kínálat. Ha megszámoljuk ez máris 5 készülék, ami a konkurensekhez képest kimagasló eredmény, kevesebb mint 2 év leforgása alatt. Természetesen idén sem maradunk új okosóra nélkül, viszont arra még egy kicsit várnunk kell.

Young Hee Lee, a Samsung Electronics Mobil marketing üzletágának ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a cég úgy döntött, hogy itt az idő egy kis szünetre, hiszen a dél-koreai vállalat több készüléket dobott piacra ugyanannyi idő alatt, mint a konkurensek. Változtatnak az eddigi hagyományaikon, legalábbis ami a termékbejelentéseket illeti, kevesebb készüléket fognak piacra dobni, viszont cserébe sokkal tökéletesebb termékeket szeretnének létrehozni. Úgy tűnik ők is belátták, hogy a sietség sokszor a minőség rovására megy, így ideje kicsit újratervezni az eddig elképzelteket.

Samsung Tizen Round Smartwatch

A legújabb Samsung okosóra természetesen már fejlesztés alatt van, amiről nagyjából már egy éve néhány szabadalom is napvilágot látott. Az óra különlegessége egy olyan forgatható perem lenne, aminek segítségével lehetne a menüben navigálni, illetve egyéb funkciók is társulhatnának hozzá. A hírek szerint pedig a forgatás intenzitása is nagy szerepet játszana a funkciókban: ha lassan tekerjük, akkor a menüben csupán egy alkalmazást mutatna a kijelzőn, azonban ha gyorsabban tekernénk, akkor pedig egyszerre 3 alkalmazás ikonját is megjelenítené.

Samsung Tizen Round Smartwatch

A napokban újabb szabadalmak kerültek ki, melyből további információkat tudhatunk meg az óráról. A Gear S-ből eltávolított kamera most újból visszakerülhetne az okosórába, ami nem csupán a fotók készítésére szolgálna. Egy beépített QR-kód leolvasó funkcióval is rendelkezne, aminek eredményeképp pillanatok alatt megtudhatjuk egy termék árát, illetve akár meg is vásárolhatjuk majd, ami már akár a Samsung Pay szolgáltatásával is végbe mehetne.

Samsung Tizen Round Smartwatch

Az újdonságok közé tartozna még az is, hogy a szenzor egy tárgy és képfelismerő szoftvert is kapna, sőt még a valós idejű idegen nyelvről való fordítás sem okozna gondot. Az igazi érdekesség azonban az, hogy a kamera még az ujjunk, sőt a tenyerünket és képes lenne érzékelni, amihez a cég különböző gesztusokat társítana. Például egy suhintással lehetne a kedvenc zenéink között lépkedni ezzel a módszerrel.

Samsung Tizen Round Smartwatch

Hogy mikor érkezhet meg a legújabb generációs okosóra, az egyelőr még kérdéses, viszont ha tippelni szeretnénk, akkor várhatóan a szeptemberben Berlinben megrendezésre kerülő idei IFA kiállítás adhat helyet ennek.

Forrás: Tizen Indonesia

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Több okból is gagyi. Ebből első, hogy samsung. A második, okosóra, tehát semmire sem való szarság, túlhájpolt divatmarhaság.
    A harmadik, órának minden ilyen túl nagy, minden másra meg kicsi, magyarul egy krumpli a karon.
    Negyedik: samsung.

Szólj hozzá