Ilyen újdonságokkal kecsegtet majd a 8 hüvelykes Galaxy Tab S2

0 794

Legutóbb már beszámoltunk róla, hogy a Samsung már készíti a következő generációs Galaxy Tab S készülékeket. A Tab S2 családban ugyanúgy két készülék debütál majd, ám azzal a különbséggel, hogy a korábbi 8,4 és 10,5 hüvelykes kijelzők helyett most az üdvöskék egy 8, illetve egy 9,7 hüvelykes kijelzővel érkeznek majd.

A méretcsökkenés mellett pedig az újdonságok közé tartozik még, hogy ezek a megjelenítők már 4:3-as képarányúak lesznek, akárcsak az iPad vagy a Nexus 9 táblagépeknél. A napokban a 8 hüvelykes variáns pedig fel is bukkant az indiai Zauba beszállítói oldalon, ami azt bizonyítja, hogy a Samsung Indiába küldött egy 8 hüvelykes példányt tesztelés céljából. Az adatokból az is kiderült, hogy az ára várhatóan 250 dollár körül alakul majd.

A 8 hüvelykes Galaxy Tab S2 a nagyobb, 9,7 hüvelykes testvérével együtt a legvékonyabb tabletek sorát gazdagítják majd a maguk 5,4 mm-es vastagságukkal, amivel le is nyomták az iPad Air 2-t, ami 6,1 mm vastag. A kijelző tekintetében sem lehet okunk a panaszra, ugyanis az üdvöskék egy 2048 x 1536 pixeles 4:3-as képarányú Super AMOLED megjelenítővel érkeznek majd. A motorháztető alatt egy nyolcmagos Exynos 5433-as processzor duruzsolhat majd, ami többek között a Galaxy Note 4-et is hajtja, de egy Exynos 7420-ast is szívesen látnánk.

A készülékek 3 GB rendszermemóriával és 32 GB háttértárral érkeznek majd. A hátlapon egy 8 megapixeles optika kaphat helyet, míg előre egy 2,1 megapixeles fényleső kerülhet. A Geekbench adatbázisából pedig az is kiderült, hogy a Galaxy Tab S2 8 immár az Android legfrissebb, 5.0.2-es verziószámú operációs rendszerével kerülhet majd a boltok polcaira.

Forrás: PhoneArena

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá