Megérkeztek 360 fokos YouTube-videók

0 3,072

A legnagyobb videós portál, a YouTube egy olyan új funkciót tett elérhetővé a felhasználók számára, mellyel egy vadonatúj dimenzióját nyitja meg a tartalomfogyasztásnak. A hírek szerint a cég már engedélyezte népszerű szolgáltatásában a 360 fokos videók feltöltésének a lehetőségét, így akik korábban már rendelkeztek ilyen típusú mozgóképes anyagokkal, azok immár a nagyvilággal is megoszthatják legjobb élményeiket.

Amennyiben számítógépről szeretnénk majd visszanézni ezeket a felvételeket, úgy az egér segítségével nézhetünk majd jobbra és balra, miközben a videó megy. Az okostelefonunk beépített giroszkópja és gyorsulásmérő szenzorainak köszönhetően pedig még jobb eredményt érhetünk majd el, hiszen a készülékünk jobbra-balra forgatásával nézelődhetünk, amerre szeretnénk. Az androidos YouTube alkalmazásban már elérhető ez a funkció, az iOS platformra pedig hamarosan érkezik. A videók azonban mégis az Oculus Rift és a Samsung Gear VR virtuális valóságot lehetővé szemüvegein keresztüli megtekintése jelenti a tökéletes élményt, hiszen ott valóban úgy érezzük majd magunkat, mintha mi magunk lennénk a helyszínen.

A 360 fokos videó rögzítéséhez pedig többek között olyan készülékek állnak a rendelkezésre, mint például a Bublcam, Giroptic 360cam, IC Real Tech Allie, Kodak SP360, a RICOH THETA vagy a nemrég leleplezett 16 darab nagylátószögű optikával felvértezett Samsung Project Beyond készülék. A cég létre is hozott egy lejátszási listát, ahol kifejezetten ilyen videókat gyűjtöttek össze. Itt többek között 360 fokos bepillantást nyerhetünk a Tomorrowland fesztiválba vagy a RedBull F1-es futamába is.

Forrás: YouTube Creator Blog

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá