Megérkezett az Android 5.1-es szoftverfrissítés

0 2,121

A minap a Google útjára indította legújabb, szám szerint 5.1-es verziószámú Android Lollipop frissítését mely a teljesítmény és stabilitás fokozása mellett számos hasznos újdonsággal kecsegtet a felhasználók számára, mint például a több SIM-kártya kezelésének a támogatása, a Device Protection vagy a HD Voice szolgáltatás bizonyos készülékek esetén.

Az Android Lollipop debütálásával valóban radikális újítások érkeztek mind a felhasználói felületen, mind a funkciók tekintetében, ám ahogy lenni szokott, idővel kiderültek a kisebb-nagyobb hibák, amiket a Google folyamatosan orvosol az egyes szoftverfrissítéseivel. Az 5.1-es frissítés első körben javítja a Wi-Fi problémákat és a memóriaszivárgásokat, illetve végre visszakapjuk, hogy a halkító gombbal is néma üzemmódba tehessük a készülékünket – amit érthetetlen módon eltávolítottak az új verzióban.

Ezen felül biztonsági téren is kapunk újdonságokat. A Device Protection-nek köszönhetően, ha elvesztenénk vagy ellopnák a készülékünket, akkor az mindvégig lezárva marad, míg a saját Google-fiókunkkal be nem jelentkezünk, és ez persze egy gyári visszaállítás nem oldja fel, így a tolvaj hoppon marad. Kapunk még HD Voice nevű kristálytiszta hangzásvilágot az egyes modellek esetében. Az újdonságok közé tartozik még a Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatának ellenőrzése és kiválasztása az értesítési központból, aminek köszönhetően már innen is lehetőségünk lesz kapcsolódni egy-egy vezeték nélküli hálózathoz.

Forrás: Android Official Blog

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá