Európába is megérkezett a Samsung Galaxy J1

0 1,179

A Samsung Galaxy J1 még január végén debütált, viszont első körben csupán az ázsiai piacon kezdődött meg a készülék forgalmazása, ám úgy néz ki lassan hazánkba is megérkezhet. A belépőszintű okostelefonok most Európában is felbukkant, mégpedig elsőként Hollandiában és Németországban. A készülék kártyafüggetlen verziója a hollandoknál 120 euróért, míg a németeknél 135 euróért került a boltok polcaira, így várhatóan hazánkban is nagyjából ennyiért kerülhet majd később forgalomba.

A Galaxy J1 előlapján egy 4,3 hüvelykes WVGA felbontású kijelző terpeszkedik. A burkolat alatt egy négymagos és 1,2 Ghz-es órajelű 64 bites Marvell PXA1908 processzor duruzsol. A korábbi hírekkel ellentétben a készüléknek 1 GB helyett csupán 512 MB rendszermemóriából kell gazdálkodnia, háttértárból pedig 4 GB-ot kapott, amit természetesen microSD kártya segítségével tovább bővíthető. A Galaxy J1 hátlapján egy 5 megapixeles optika, míg elől egy 2 megapixeles felbontású lencse található. Szoftveres fronton érdemes még megemlíteni a Palm Selfie funkciót a kamera alkalmazásban, melynek segítségével akár egy kézmozdulattal is készíthetünk képet, ugyanis a kamera figyeli és érzékeli a kezünk mozgását.

Az Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel érkező készülék energiaellátásáért egy 1850 mAh-s akkumulátor gondoskodik, mely több mint 10 óra telefonbeszélgetést képes biztosítani és többek között olyan funkció is elérhető lesz rajta, mint például az Ultra Power Saving üzemmód, melynek köszönhetően alacsony töltöttségi szint mellett is relatíve elég sokáig ki tudja húzni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá