Megérkezett a Samsung első hajlított kijelzős All-in-One számítógépe

0 1,359

A Samsung az ívelt kijelzős televíziói után a monitoroknál is alkalmazza a technológiát, hogy a felhasználók az asztalnál ülve is kihasználhassák ennek minden előnyét. Ennek egyik üdvöskéje a Samsung által a CES-en leleplezett ATIV One 7 Curved család legújabb, 27 hüvelykes hajlított kijelzővel felvértezett All-in-One, tehát minden az egyben számítógépe, mellyel elsősorban a cég az átlagfelhasználókat kívánja megcélozni.

A hajlított kijelzős ATIV One 7 Curved számítógép legérdekesebb része maga a kijelző, mely egy 27 hüvelykes Full HD (1920 x 1080 pixel) felbontású TN technológiájú panellel büszkélkedhet. Persze, rögtön adódhat a kérdés, hogy a dél-koreai cég egy ekkora méretű megjelenítő esetén miért nem egy 4K-s panelt alkalmazott, viszont a hétköznapi feladatok kiszolgálására bőven elég a Full HD felbontás. A monitor érdekessége, hogy a HDMI csatlakozónak köszönhetően akár külső monitorként is használhatjuk, így például a notebook készülékünket vagy konzolunkat is összeköthetjük vele.

A motorháztető alatt egy Intel Core i5-ös processzor tevékenykedik, melyhez 8 GB rendszermemória társul, háttértárból pedig 1 terabájtot kapunk. Dedikált videokártyával viszont nem rendelkezik, így a processzorban található Intel HD Graphics 5000 a grafikus chipet használja, mely a legtöbb tevékenység kielégítésére bőven megfelel, viszont videóvágásra vagy komolyan grafikai munkára kevésbé alkalmas. A Windows 8.1 operációs rendszerrel érkező Samsung ATIV One 7 Curved számítógép a mai naptól kezdve már megtalálható az amerikai boltok polcain mintegy 1300 dolláros áron, tehát nagyjából 370 ezer forintos áron.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá