Így működik a Galaxy S6 és Galaxy S6 edge ujjlenyomat-olvasója

0 6,104

Az Apple mikor 2013 végén bemutatta az iPhone 5S készüléket és vele együtt a vadonatúj ujjlenyomat-olvasós home gombját, nem volt kérdés, hogy a konkurens készülékgyártók is lépni fognak. A Samsung természetesen az elsők között szeretett volna lenni, amire nem is kellett olyan sokat várni. 2014 februárjában a Galaxy S5 készülékkel ez a funkció is megérkezett, viszont az Apple megoldásától eltérően itt a leolvasás kicsit máshogy történt.

A Samsung okoskészülékeiben található ujjlenyomat-olvasót ezidáig úgy kellett használni, hogy az ujjunkkal egy fentről lefelé történő simítást kellett véghezvinnünk, hogy megtörténjen a leolvasás. A felhasználói visszajelzések alapján viszont ez a módszer sok esetben nem ment hibátlanul. Figyelni kellett a szögre, illetve arra is, hogy milyen gyorsan húzzuk le az ujjunkat a home gombon. A dél-koreai vállalat ennek érdekében pedig a legújabb generációs Galaxy S készülékeiben egy új módszert vezetett be.

A Galaxy S6 és a Galaxy S6 edge a Samsung első olyan készülékei, amiben már egy érintésalapú ujjlenyomat-olvasó szenzor található, ami ugyanazon az elve működik, mint az Apple üdvöskéi: elég lesz csupán ráhelyeznünk az ujjunkat és voilá. Az új szenzor emellett a Samsung legújabb mobilfizetési szolgáltatására, a Samsung Pay-re is használható lesz. A SamMobile csapata ki is próbálta, hogy hogyan szuperál az új hardver a legújabb zászlóshajókban, és láthatjuk, hogy immár sokkal könnyebb lesz majd feloldani a telefonunkat.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá