Mire használható a Galaxy S6 edge oldalsó kijelzője? Megmutatjuk!

1 8,327

A vasárnap este debütált Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékek közül a legtöbben inkább az utóbbi modell iránt érdeklődnek, ami érthető is, hiszen ez az első olyan modell, aminek mind a két oldalán a kijelző ívelt, ami természetesen számos extrával kecsegtet.

A Galaxy Unpacked 2015-ös rendezvényen – vélhetően idő hiányában – sajnos nem esett róla sok szó, csupán letudták annyival, hogy ez a kiegészítő panel világít, ha beérkező hívásunk vagy szöveges üzenetünk van, illetve kedvenc kontaktjainkat is itt érhetjük el, viszont ennél sokkal többről van szó. Nézzük, hogy a 150 eurós felárért milyen funkciókat kapnak a felhasználók!

A PhoneArena csapata azon szerencsések közé tartozik, akiknek már sikerült közelebbről is szemügyre venniük az üdvöskét és persze rögtön meg is nézték, hogy milyen funkciókat társított a Samsung a Galaxy S6 edge modell oldalsó kijelzőihez. Ezeket osztanánk most meg veletek is.

Első körben, ahogy a rendezvényen is elhangzott, ez az oldalsó rész képes különböző színben felvillanni, amennyiben a készülékünk kijelzővel lefelé van fordítva és egy hívásunk érkezik vagy üzenetet kapunk. Ezeket külön csoportok szerint és személyek szerint is beállíthatjuk, tehát például piros a főnöknek, kék a barátoknak és zöld a rokonoknak.

Ezen felül természetesen külön-külön beállíthatjuk, hogy melyik értesítés jelenleg meg az oldalsó kijelzőn: email, üzenetek, és elmulasztott hívások.

A My People menüben van lehetőségünk hozzáadni kontaktokat, amiket a People edge menüben aktiválni is tudunk, így a kijelző oldalán ezek a személyek különböző színű sávot kapnak.

Ha beállítunk egy ébresztőt, akkor ezen a sávon fog megjelenni, hogy mennyi időnk van még hátra az ébresztésig.

További érdekesség, hogy akár a legfrissebb hírekről, Twitter-bejegyzésekről is ezen a panelen értesülhetünk.

Lehetőségünk van azt is kiválasztani, hogy melyik oldalon jelenjenek meg az értesítések, így az alapértelmezett jobb oldal helyett akár a bal oldalra is áttehetjük.

Ha épp egy tárgyaláson vagyunk vagy nem tudjük felvenni a hívást, akkor lehetőségünk van egy előre beállított válasz üzenet küldésére is a hívó félnek. Ehhez csupán a pulzusmérő szenzorra kell helyeznünk az ujjunkat 2 másodpercre.

Forrás/fotó: PhoneArena, TheVerge

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá