Íme a Samsung mobilok kijelzőinek fejlődéstörténete

0 902

Az informatikai készülékek közül talán a mobilkészülékek fejlődéstörténete a legérdekesebb, hiszen az idők elteltével egyre modernebb és jobb speecifikációkkal kecsegtető modellekkel rukkoltak elő a cégek, miközben a méretet nagyjából sikerült megtartani, persze ami a szélességet és magasságot illeti, hiszen a súlyuk és vastagságuk egyre csak csökken és csökken, ám ugyanúgy a zsebünkben lapul. A mobilkészülékeken belül pedig a legérdekesebb talán a kijelzők fejlődéstörténete, hiszen napjainkban már olyan felbontással érkeznek az egyes csúcsmodellek, amiket még a korunk televízióiban sem találunk.

A Samsung a legújabb generációs Galaxy S készülékeivel együtt egy bámulatos infógrafikát is készített, amin a Samsung mobiltelefon kijelzőinek az evolúcióját követhetjük végig. Az SH-100-as típusjelzésű készülék volt az első fekete-fehér kijelzős modell, amit 1988-ban dobtak piacra, ám itt még csupán a telefonhívási funkciókat szolgálta ki a készülék. 10 évre rá megérkezett az SCH-800-as modell, amivel együtt megérkezett az SMS küldés és fogadás lehetősége is.

Az első színes kijelzővel felvértezett készülék az SCH-X430-as kihajtható mobiltelefon volt, ami 262 ezer szín megjelenítésére volt képes, ami már akkor lenyűgözte a kor emberét. Az első AMOLED technológiájú panel az SCH-W850-es telefonnal érkezett, ami egyben a Samsung első érintőkijelzős készüléke is volt. A Super AMOLED a Galaxy S-széria első készülékével debütált, ami csupán WVGA felbontású volt, ám a Galaxy S3-ban már HD, a Galaxy S4-ben Full HD, a Galaxy S5-ben pedig Quad HD (2560 x 1440 pixel) felbontású megjelenítő csücsült. A Galaxy Note Edge volt az első ívelt kijelzős modell, ami egy 160 pixeles oldalsó kijelzőt is kapott, idén pedig bemutatkozott a Galaxy S6 edge, ami brutális, mintegy 577 ppi-s képpontsűrűséggel kecsegtet.

Forrás: Samsung Tomorrow

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá