Megérkezett a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge, a Samsung legújabb csúcskészülékei

0 8,142

A Samsung a mai napon végre hivatalosan is bemutatta a legújabb generációs Galaxy S készülékeit, melyből rögtön kettőt is kapunk: egy Galaxy S6 és egy ívelt kijelzős Galaxy S6 Edge modellt. A Galaxy Unpacked 2015 rendezvény keretében leleplezésre kerülő készülékek számos újdonsággal kecsegtetnek a felhasználók számára és sokak legnagyobb örömére idén egy vadonatúj dizájn is kaptunk.

A Samsung egyik legnépszerűbb családjára, a Galaxy S-széria valóban ráfért egy alapos ráncfelvarrás, hiszen a tavalyi évben debütált Galaxy S5-ös modell nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A 2014-es év a Samsung számára, ha a mobilos szegmenst nézzük, nem volt valami fényes. A Galaxy S5 nem hozta az elvárt eladási számokat, a vásárlók úgy tűnik meg voltak elégedve a negyedik generációs modellel és nem érezték még idejét a váltásnak. Ennek következtében a negyedéves beszámolók is egyre rosszabb színben tüntették fel a dél-koreai vállalatot, de ennek úgy néz ki hamar vége szakad, hisz a minap bemutatott csúcskészülékek már most borítékolható, hogy hatalmas sikert fognak aratni.

galaxy-s6-galaxy-s6-edge

Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge

A Galaxy S-széria történelmet írt a mai nap: most előszőr a szokásos ráncfelvarrás mellett egy újabb taggal bővült a legújabb generáció, a Galaxy S6 mellett egy ívelt kijelzős Galaxy S6 Edge csúcskészüléket is bemutattak.

Első jelentős változás a készülék külsejénél történt. Végre-valahára úgy döntöttek, hogy hanyagolják a műanyag készülékházat, mely sok esetben elkopott és recsegett egy idő után, és egy új anyag után néztek a hosszabb élettartam érdekében. A Samsung legújabb generációs Galax S készülékei immár fém házban tündökölnek, mely elsősorban prémium megjelenést kelt, másrészt pedig markánsabb fogást, az egész készülék sokkal masszívabb lett az elődökhöz képest. Ez már tényleg felsőkategóriás okostelefon!

s6-edge

Nos, a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge szinte ugyanazokat a specifikációkkal rendelkezik, csupán annyi a különbség, hogy míg az Galaxy S6 akkumulátor kapacitása 2550 mAh-s, addig a ívelt kijelzővel felvértezett variáns 50-el több, azaz 2600 milliamperóra kapacitású.

A Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge képernyőjének az átmérője nem változott a tavalyi modellhez képest, viszont a felbontás esetén már jelentős növekedést kapunk. A készülékek egy 5,1 hüvelykes Super AMOLED panellel érkeznek, melyek Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontásúak – akárcsak a Galaxy Note 4. Nem csak a felbontás esetén érkezett fejlődés, hanem maga az üveg is immár a Gorilla Glass 4-es, ami sokkal jobb karcállóságot eredményez.

s6

A zászlóshajók a motorháztető alatt is egy alapos ráncfelvarráson estek át: a készülék belsejében az Exynos 7420-as 64 bites architektúrájú és 14 nm-es gyártástechnológiájú chip (ARM Cortex-A57 és Cortex-A53) duruzsol majd, mely 30-35 %-os teljesítménynövekedése mellett sokkal energiatakarékosabb is lett. Ehhez jön még a Mali-T760-as grafikus chip, mely játszi könnyedséggel birkózik meg a legjobb játékokkal. Az alkalmazásoknak pedig 3 GB RAM-ból kell majd gazdálkodnia.

A készülékek így egy feltöltéssel 12 órányi WiFi-s webböngészést, 13 órányi videónézést és 49 órányi zenelejátszást képesek biztosítani. Az akkumulátort a készülékház kialakítása miatt nem tudjuk cserélni, viszont megérkezett a vezeték nélküli töltés lehetősége is.

Optika terén sem kell szégyenkezniük a hatodik generációs Galaxy S modelleknek, hiszen a hátlapon egy 16 megapixeles optikai képstabilizátorral felvértezett kamera csücsül, mely F1.9-es rekeszértékének köszönhetően még rosszabb fényviszonyok mellett is jó képeket exponálhatunk. A Samsung külön kiemeli, hogy a kamera alkalmazás elindítása mindössze 0,7 másodpercet vesz igénybe, amit a home gomb kétszeri megnyomásával is véghezvihetünk. Az előlapi pedig 5 megapixeles lett.

Ezenkívül az ujjlenyomat-olvasó esetén is történt egy kis változás: a korábbi lehúzós megoldás helyett immár elég, ha csak ráhelyezzük az ujjbegyünket és már megtörténik az azonosítás. Kapunk még egy Samsung Pay nevű mobilfizetési szolgáltatást is, ami egyelőre még fejlesztés alatt áll és csupán az év második felében debütál.

Háttértárból 32, 64 és 128 GB-os verzió közül választhatunk majd, tehát a 16 GB-os modellt végérvényesen nyugdíjba küldték. Árról egyelőre nincsenek információk, viszont április 10-én kerülnek majd a boltok polcaira, így hamarosan kiderül.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá