Brutális teljesítményű processzor duruzsol majd a Galaxy S6-ban

1 5,777

A Samsung legújabb chipje, az Exynos 7420-as, ami már egyre biztosabb, hogy a Galaxy S6-os készülékben debütálhat, egy igazi bivalyerős fenevad lesz, mely olyan csúcskészülékeket is képes legyűrni, mint az Apple üdvöskéje, az iPhone 6 Plus. A dél-koreai cég ennek természetesen kiemelt figyelmet szentel, így a chip beharangozását már most megkezdték a Twitter-csatornájukon. Az promóciós képekből kiderül, hogy március 3-án, a MWC keretében pedig ennek egy külön rendezvényt is szentelnek majd, hogy demonstrálják az új technológiában rejlő lehetőségeket.

Magáról a chipről annyit érdemes tudni, hogy a burkolat alatt egy nyolc magból álló SoC található, mely értelemszerűen 64 bites architektúrájú. A 14 nm-es gyártástechnológiájú chip ARM Cortex-A57 és Cortex-A53 magjai nagyjából 30-35%-os javulást érnek el a processzorteljesítményben a korábbi generációs Exynos chiphez képest, melynek köszönhetően a konkurencia zászlóshajóit is lesöpri a pályáról. Ehhez társul még a Mali-T760-as grafikus chip, mely csupán hab a tortán.

A gyártó a minap Twiterre publikált videójához csupán annyit írt, hogy az, hogy várni kell egy alkalmazás elindulására, már a múlté. Úgy tűnik, hogy tényleg nagyon biztosak az új processzorok teljesítményében és sikerében. Ezzel pedig komoly konkurenciája lesz a Qualcommnak, akivel szinte fej-fej mellett halad az elmúlt években. Március 3-án minden kiderül.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Egy brutális akkunak jobban örülnék,mert ezekkel az új telefonokkal,mindent lehet csak telefonálni nem,legalább is csak rövid ideig.

Szólj hozzá