A Samsung már a 10 nm-es FinFET gyártástechnológián dolgozik

0 959

A San Franciscóban megrendezésre került ISSCC (International Solid State Circuits Conference) rendezvényen a Samsung egy érdekes fejlesztéséről rántotta le a leplet. A dél-koreai vállalat nemrég még azzal rukkolt elő, hogy láthatáron a 14 nanométeres FinFET gyártástechnológiával készült chipjei, melyek várhatóan elsőként a Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge készülékekben debütálhatnak, most viszont bejelentette, hogy egy újabb, a 10-nm-es gyártástechnológia megalkotásán is gőzerővel dolgoznak.

A Samsung úgy tűnik a kezébe vette az irányítás és radikális fejlesztésekbe kezd a mobilprocesszorok szegmensében. Legutóbb arról lehetett hallani, hogy egy olyan megállapodás született a Samsung és az Apple között, melynek értelmében a következő generációs Apple iPhone és iPad készülékekbe a Samsung fogja szállítani a processzorok 80 százalékát 2016-tól kezdődően, mellyel újra átveheti a vezető szerepét. A Samsung terve, hogy versenyképes chipekkel az élmezőnybe törjön, ami úgy néz ki sikerülni is fog neki.

A 10 nm-es gyártástechnológiára természetesen még várnunk kell, de legalább jó látni, hogy cégnek komoly szándékaik vannak a jövőre nézve. A Samsung félvezető üzletágának vezetője, Dr. Kinam Kim elmondta, hogy a chip tömeggyártására még 2017 elejéig várnunk kell. Ezenkívül arról is szó esett, hogy már a 7 nm-es gyártástechnológia ötlete is felmerült, viszont ez még nagyon kezdetleges fázisban van, így jelenleg még csupán ötletként él. Hogy a jelenlegi 14 nm-es chipek tényleg a következő generációs Galaxy S készülékekben debütálhatnak-e, az most vasárnap, a Galaxy Unpacked 2015-ös rendezvény keretében ki fog derülni.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá