A Pebble Time ismét tarolhat az okosórák piacán

0 807

A Pebble volt az okosórák egyik előfutára, melyet képesek voltunk összekapcsolni okostelefonunkkal, aminek köszönhetően a telefonra beérkező értesítések azonnal megjelentek a hordható eszközön is. Az első generációs óra ötlete 2011-ben született meg, majd a következő évben a készítők a Kickstarter-en útjára is bocsájtották a projektet, ami hihetetlen népszerűségnek örvendett és mintegy 10 millió dolláros tőkét sikerült összegyűjteniük, ami után nem volt kérdés a tömeggyártás beindítása. 2014-ben a cég előrukkolt a Pebble Steel változattal, mely egy elegáns, fém készülékházat kapott, az ide évben pedig elstartolt a család legújabb tagja, a Pebble Time.

A kezdetben egy alapítóból és 9 alkalmazottból álló csapat mára már egy 130 fős táborrá nőtte magát, akiknek a célja, hogy olyan órát készítsenek, amit szeressenek az emberek mindennap használni. Úgy tűnik, a tervük bevált, hiszen a napokban leplezték le a harmadik generációs Pebble órát, mely újból visszatér az alapokhoz – ami a kinézetet illeti -, viszont számos újdonsággal kecsegtet.

A Pebble Time a tegnapi nap délután 4-kor került ki a Kickstarterre, a világ legnagyobb közösségi finanszírozó oldalára, ahol kevesebb, mint fél óra alatt már össze is gyűlt a kitűzött 500 ezer dolláros cél. A megdöbbentő azonban az, hogy még 30 nap van hátra a projekt végéig, de jelenleg már tizenhatszorosan sikerült felülmúlni az kitűzött összeget, hiszen ebben a pillanatban már 8 millió dollárnál tart, ami átszámítva több, mint 2 milliárd forint.

A Pebble Time természetesen számos újdonsággal kecsegtet a felhasználóknak. Az első, hogy a készülék immár színes E-Ink kijelzőt kapott, sőt a felhasználói felület is megújult és számos új animáció is érkezett. A másik nagy újítás a mikrofon, aminek segítségével akár hangjegyzeteket is készíthetünk. Az új óra emellett könnyebb és nagyjából 20 százalékkal vékonyabb is lett az eredeti verzióhoz képest.

A Pebble Time természetesen továbbra is vízálló és nagyjából 7 napos készenléti időt képes produkálni. A jó hír pedig, hogy az új óra kompatibilis az eddig elérhető több mint 6500 alkalmazással, így akik lecserélik a korábbi készüléket, azoknak ugyanúgy lehetősége lesz használni a kedvenc alkalmazásaikat. Az Early Bird jegyekre természetesen percek alatt lecsaptak az emberek, így aki szeretne egy példány előrendelni magának, az 179 dollárért megteheti ide kattintva.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá