Ilyen újdonságokkal kecsegtet majd a 9,7 hüvelykes Samsung Galaxy Tab S2

0 1,129

Legutóbb már beszámoltunk róla, hogy a Samsung már készíti a következő generációs Galaxy Tab S készülékeket. A Tab S2 családban ugyanúgy két készülék debütál majd, ám azzal a különbséggel, hogy a korábbi 8,4 és 10,5 hüvelykes kijelzők helyett most az üdvöskék egy 8, illetve egy 9,7 hüvelykes kijelzővel érkeznek majd.

A méretcsökkenés mellett pedig az újdonságok közé tartozik még, hogy ezek a megjelenítők már 4:3-as képarányúak lesznek, akárcsak az iPad vagy a Nexus 9 táblagépeknél. A napokban a 9,7 hüvelykes variáns pedig fel is bukkant a GFXBench adatbázisában, így a dél-koreaiak már nagyban teszteli a gépeket.

A Galaxy Tab S2 az adatok szerint próbálja tartani a lépést a konkurens készülékeivel, így a család nagyobb tagja egy Super AMOLED 2048 x 1536 pixeles felbontású kijelzőt kap majd. Érdekes, hogy a tesztprogram egy 9,6 hüvelykes képernyőt ír, viszont ez minden bizonnyal csak egy elírás. A készülék hátlapján egy 8 megapixeles optika csücsül majd (a GFXBench itt is kevesebbet olvasott le), míg az előlapi kamera egy 2 megapixeles szenzort takar majd.

sm-t815-tab-s-2-gfxbench

A táblagép motorháztetője alatt pedig a Samsung Exynos chipje duruzsol majd, ami már a big.LITTLE konfigurációt tartalmazza négy Cortex-A57-es és négy Cortex-A53-as maggal, amihez 3 GB RAM társul. A hírek szerint a Galaxy Tab S2 9,7 egy fém készülékházat kaphat majd, és várhatóan már az Android Lollipoppal kerül majd a boltok polcaira. A SM-T815 típusjelzésű készülék 409 grammot nyom majd és fizikai paramétereit nézni 237,1 mm magas, 168,8 mm széles és mindössze 5,4 mm vastag lesz, amivel le is nyomta az iPad Air 2-t.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá