Sokkal nagyobb home gomb kap helyet a Galaxy S6-ban

0 1,705

A Samsung 2014 elején rukkolt elő az első ujjlenyomat-olvasós home gombbal felvértezett modellével, a Galaxy S5-tel, ami a dél-koreai vállalat egyértelmű válasza volt akkor az iPhone 5s-ben debütált újdonságára. Látva, hogy a legnagyobb riválisa milyen technológia újdonsággal lepte meg a vásárlóközönséget, nem volt kérdés, hogy ők is ezentúl alapértelmezetté teszik ezt a panelt a csúcskészülékeik esetén.

Azóta természetesen több készülékbe is megérkezett ez az újdonság, mint például a Galaxy S5 mini, Galaxy Alpha, Galaxy Tab S, Galaxy Note 4 vagy a Galaxy Note Edge, de a következő generációs Galaxy S készülék esetén már egy vadonatúj panelre számíthatunk, ami egy kicsivel nagyobb lehet majd az eddigiektől, a jobb eredmény elérése érdekében.

Az ujjlenyomat-olvasós Samsung készülékeket úgy tudjuk feloldani, hogy végighúzzuk az ujjunkat a home gombon. A funkció sokak szerint problémamentesen működik, azonban tény, hogy van még mit fejleszteni rajta. A szenzor a home gombban helyezkedik el, ami miatt kevesebb a hely az ujjbegyünk számára, mint például az iPhone kör alakú főgombján.

A Samsung lehetséges, hogy végérvényesen száműzi ezt a módszert. A tegnapi napon, mikor megjelent a T-Mobile weboldalán a titokzatos készüléket ábrázoló kép, a szemfülesek észrevették, hogy mintha a home gomb nagyobb lenne az elődökhöz képest. A legújabb információk szerint a méretnövekedéssel együtt egy új megoldással is találkozhatnak majd a vásárlók. Az S6-ban egy olyan szenzor kaphat helyet, ami ugyanazon az elve működik, mint az Apple üdvöskéi, tehát elég lesz csupán ráhelyeznünk az ujjunkat az azonosításhoz és feloldáshoz, nem kell majd többé húzogatni.

Forrás: Mobiltelefon.ru

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá