Hamarosan az Android Wear okosórák az iPhone készülékekkel is kommunikálnak majd

0 894

Az Android Wear okosórák eddig kizárólag a házon belüli operációs rendszerű mobilkészülékekkel és táblagépekkel volt kompatibilis, azonban úgy néz ki, hogy a jövőben akár meg is változhat. A napokban egy fejlesztő által publikált videóból ugyanis kiderült, hogy a Moto 360 okosórán is megjelentek emberünk iPhone készülékére beérkezett értesítések, amiket a rendszer azonnal tovább is küldött az órára.

Amennyiben iPhone, iPod touch és iPad készülékkel rendelkező tulajdonosok vettek egy Android Wear rendszerű hordható eszközt, úgy azt az Apple kütyüivel nem lehetett ezidáig összepárosítani, így ezáltal az értesítéseket sem jelenítette meg az órán. Mohammad Abu-Garbeyyeh fejlesztő elmondása alapján ehhez nem volt szükség semmilyen egyéb módosításra, tehát az iPhone készüléken a gyári iOS szoftver fut, jailbreak nélkül, és az órát se rootolták.

Az eddig kompatibilis okosórákra, mint például a Pebble-re az értesítések az Apple Notification Service Center (ANSC) segítségével kerültek továbbításra az iPhone készülékről az órára, így valószínűleg ez állhat a fentebb látott esetben is. A Google úgy látszik rajta van azon, hogy az Apple készülékek se legyenek kizárva. Hogy mindez az Apple Watch érkezésének a hatására van vagy sem, azt nem tudni, viszont tény, hogy egy komoly piacot jelentenek az iOS készülékkel rendelkező tulajdonosok.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá