Hasznos változás érkezik a Google mobilos felületére

0 811

A Google számára az egyik legfontosabb terület természetesen a keresősszolgáltatása, hogy minden szempontból a legjobbat nyújtsa. Ennek érdekében a fejlesztők és a grafikusok is gőzerővel dolgoznak azon, hogy hogyan lehetne még jobb a szolgáltatás, és ezzel együtt a felhasználói élmény. A keresőóriás pontosa tudja, hogy egy-egy elem megváltoztatása mekkora hatással lehet az eredményekre, így a napokban megérkezett a cég legújabb finomítása.

Az okostelefonok és táblagépek szélesebb körben való elterjedésének eredményeképp ez a szegmens még nagyobb figyelmet kapott az utóbbi időben, hiszen napjainkban már több időt töltünk a mobilunkon, mint az asztali, vagy notebook készülékünkön. Ezzel párhuzamosan természetesen több keresést indítunk az okoskészülékünkön, így a keresőóriás a jobb felhasználói élmény érdekében a mobilos felhasználó felületen dolgozott az utóbbi időben, mellyel az elkövetkezendő időben már a felhasználók is találkozhatnak majd.

Az újdonság a találati listát érinti, amennyiben a Google Chrome webböngészőből indítjuk a keresést. A korábbi listás elrendezést, ahol a találatokat csupán egy szürke vonal választotta el végérvényesen száműzte a cég, és helyére egy megújult “kártyás” elrendezésben kapjuk meg az eredményeket, amiknek az alján kék, sárga és piros színű csíkok pompáznak a jobb megkülönböztetés érdekében. A változás hatására azonban az ugyanakkora képernyőn mostantól kevesebb listaelem jelenik majd meg, de ennyi baj legyen. Cserébe sokkal könnyebben és gyorsabban értelmezi majd a szemünk a látottakat.

Forrás: AndroidPolice

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá