Fantasztikus újdonságokkal kecsegtet az Android 5.1

0 7,618

Úgy tűnik, hogy a Google hamarosan elérhetővé teszi az Android 5.1-es szoftverfrissítését, mely egy nagyobb volumenű frissítést takar, ami számos újdonsággal kecsegtet majd a felhasználóknak. Igaz, az 5.1-es szoftverfrissítést még hivatalosan nem jelentették be, azonban pár héttel ezelőtt az Android One készülékek Indonéziában például már ezzel a legfrissebb operációs rendszerrel érkeztek. Egyes pletykák szerint a frissítés márciusban futhat be a többi készülékre, ami a teljesítmény és stabilitás fokozása mellett egyéb érdekességeket is hoz majd magával.

A minap néhány képernyőmentés is videó napvilágra kerülésének köszönhetően már most bepillantást nyerhetünk az egyes újdonságokba. A frissítés első körben javítja a Wi-Fi problémákat és a memóriaszivárgásokat, illetve végre visszakapjuk, hogy a halkító gombbal is néma üzemmódba tehessük a készülékünket – amit érthetetlen módon eltávolítottak az új verzióban. A hibák orvoslása mellett pedig jónéhány új funkciót kapunk, ami minden bizonnyal mindenki számára hasznos lesz.

Ilyen például a Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatának ellenőrzése és kiválasztása az értesítési központból, aminek köszönhetően már innen is lehetőségünk lesz kapcsolódni egy-egy vezeték nélküli hálózathoz. A másik újdonság pedig az Óra alkalmazást érinti, ahol az egyes ikonhoz (ébresztő, világóra, stopper és időzítő) egy jópofa animáció is társul, amit az alábbi videóban meg is tudtok tekinteni. A Material Design irányelvnek köszönhetően a Google próbál szinte minden egyes elemet minimalista, “flat” stílusúra alakítani. Nektek hogy tetszenek az újdonságok?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá