Érkezik a gyerkőcöknek szánt YouTube Kids

0 1,558

A Google még a tavalyi év végén közölte, hogy tervbe vették, hogy a jelenlegi szolgáltatásaikból (mint például a YouTube, Chrome, stb) egy kifejezetten gyerkőcöknek szánt verzióval is elő szeretnének rukkolni. Úgy tűnik, hogy gyerekeknek szánt YouTube alkalmazás már el is készült, és a YouTube Kids nevet fogja kapni, ami holnap, azaz február 23-án debütál a Google Play áruházban. A dolog érdekessége, hogy egyelőre csak az amerikai áruházba érkezett meg, így a hazai felhasználóknak még várniuk kell.

A YouTube Kids alkalmazás egy megújult felhasználói felülettel érkezik majd, melyen sokkal nagyobbak lesznek az ikonok a könnyebb navigálás érdekében, illetve számos funkció (mint például a hozzászólások) el lesz távolítva a szülők nyugalma végett. Az alkalmazás a 10 év és az alatti gyermekek számára készült, akik számára nem lesznek megjelenítve a kifogásolható tartalmak. Az applikáció pedig értelemszerűen engedélyezhető lesz az androidos táblagépek gyerek üzemmódjában. Ez az egyik érv, ami miatt az iPad készülékekre nem biztos, hogy meg fog jelenni, hiszen ott nincs ilyen funkció.

YouTube Kids android

A YouTube Kids alkalmazásban 4 fő szekcióra oszlik a tartalom (show, zene, tanulás és felfedezés) így a gyerekek kiválaszthatják, hogy milyen témájú videókat szeretnének böngészni. A könnyebb navigálás érdekében a gombok is jóval nagyobbak lettek, illetve a hangfelismerésen is finomítottak, illetve a szülői korlátozásnak köszönhetően a szülők az időkorlátozással beállíthatják, hogy a gyermekük mennyi időt tölthessen a készülék előtt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá