16 megapixeles Sony lencsét kaphat a Galaxy S6

0 1,811

A Samsung következő nagy dobása, a Galaxy S6 bejelentéséig még van egy hetünk, azonban az újabbnál újabb információmorzsák folyamatosan érkeznek. A dél-koreai cég már az első beharangozó videójában is nagy figyelmet szentelt az üdvöske kamerájának, most viszont újabb érdekességek derültek ki róla.

A korábbi kiszivárgásokból azt tudhattuk meg, hogy a készülék várhatóan egy 20 megapixeles optikai képstabilizátorral ellátott szenzort kaphat majd, azonban a legújabb értesülések ezt megcáfolni próbálják. A pletykák szerint a Galaxy S6-ban egy ugyanolyan 16 megapixeles Sony IMX240 szenzor kaphat helyet, amit a cég a Galaxy Note 4 készülékeibe szerelt.

A felbontás eltérésének az oka pedig az, hogy a Samsung számos prototípust tesztel, mielőtt a végleges verzió megszületne. A Galaxy S6 esetén pedig valószínűleg jóval több variáns is létezett, amik között akad 20 megapixeles optikával ellátott darab is, viszont a cég úgy látszik mégis amellett döntött, hogy a már jól bevált lencsét alkalmazza.

A hír egyenesen a SamMobile-tól érkezett, akik biztosra veszik, hogy a március 1-jén bemutatásra kerülő üdvöskében egy 16 megapixeles optika lesz megtalálható. A Samsung beharangozó videójában azonban eddig elég erősen fókuszált az optikára, így ha a felbontás nem is növekszik, szoftveres fronton számos újdonságra lehet majd számítani.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá