Vezeték nélküli töltéssel debütálhat a Galaxy S6

0 33,387

A Samsung következő generációs Galaxy S készüléke, a Galaxy S6 az eddigi információk alapján egy olyan olyan unibody kialakítású készülékházat kap, aminek a hátlapja nem lesz majd eltávolítható, ezáltal az akkumulátor sem cserélhető. Erről több kép is árulkodott már korábban, hiszen a készülék oldalán felfedezhettük fel a SIM-kártya és a microSD nyílását, így egyértelművé vált, hogy mivel ezek kikerültek, így a hátlap sem lesz majd felnyitható. A hírek szerint ennek az oka az, hogy Samsung egy üveghátlapot kíván majd használni az üdvöskében.

A minap a Samsung hivatalos blogján, a SamsungTomorrow weboldalon bukkant fel egy érdekes cikk, mely a vezeték nélküli technológiának a történetéről számol be, ám az utolsó bekezdésben egy érdekes mondatra akadni. A cikkíró szerint a 2015-ös év egy mérföldkőnek számít majd a technológia fejlődése terén és a jövőben érkező Samsung Galaxy okostelefonok tulajdonosainak lehetőségük nyílik belépni majd egy olyan új vezeték nélküli világba, amire eddig még nem volt példa. Ezzel a kijelentéssel szinte biztosra vehetjük, hogy a Galaxy S6 is már ezek közé tartozik majd.

Az ok pedig teljesen érhető. A Samsung már jelenleg is kínál számos tokot (S Charger) és vevőegységet (Qi-infinity) a Galaxy S4-hez, a Galaxy S5-höz, illetve a Galaxy Note 3-hoz és a Galaxy Note 4-hez, amik lehetővé teszik a vezeték nélküli töltést. A Galaxy S6 hátlapját viszont nem fogjuk tudni majd eltávolítani, így a fejlesztők kénytelen lesznek már előre beépíteni ezt az egységet. Az technológia eddigi hátránya ezidáig a töltési idő volt, ami természetesen jóval több időt vett igénybe, mintha kábelen keresztül töltöttük volna a készülékünket, viszont a cikk arra is kitér, hogy az elmúlt időkben sikerült a korábbi sebességet megduplázniuk, így már arra sem lesz panasz a jövőben.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá