Megérkezett az amerikai T-Mobile-os Galaxy S5-re az Android Lollipop

2 1,349

Az Android legújabb verzióját már millióan várják, hogy végre feltelepíthessék a készülékükre, azonban a szoftvert csupán szép lassan teszik elérhetővé az egyes modellekre. A Samsung készülékek közül a Galaxy Note 4-től kezdve a Galaxy S4, S5, sőt még a Galaxy Note 2 is a támogatott készülékek listáján van, most viszont a Galaxy S5-ön sor.

Az öröm persze korai, hiszen első körben kizárólag az amerikai T-Mobile mobilszolgáltatóhoz kapcsolódó Galaxy S5 eszközökre érkezett meg a frissítés a Sprint és a Verizon után. A mintegy 900 megabájtos frissítést az ott élők OTA (Over The Air), tehát vezeték nélküli módon tehetik meg, de természetesen kábellel is véghez vihető ez a Samsung Kies szoftvere segítségével. Hogy hazánkban mikor lesz elérhető, arról egyelőre nincsenek információk, viszont ha tippelni szeretnénk, akkor heteken belül akár Európába is befuthat. A frissítés először év elején, januárban érkezett meg az Egyesült Királyságba, majd a lengyel, spanyol és oroszok is megkapták, így lassan ideje, hogy hazánkba is megérkezzen.

Az Android Lollipop legnagyobb újdonsága a megújult, letisztult felhasználói felület, melyet a Google egyszerűen csak Material Design irányelvnek nevez. Ehhez a keresőóriás számos útmutatót is publikált már az interneten, amivel a fejlesztőknek kíván útmutatást nyújtani, hogy az alkalmazásaik a megújult környezetbe beilleszkedhessenek. A frissítésnek köszönhetően a Samsung TouchWiz felülete is új köntöst kapott és persze a menüben való navigálás is egyszerűbbé vált. A SamMobile korábbi videóiból az is kiderült, hogy a Galaxy S5 sokkal fürgébb lett az Android Lollipop alatt, így mindenki számára érdemes lehet majd a későbbiekben a legújabb rendszerre való váltás.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

    • Kedves István! Oh, köszönjük az információt, eddig még nem hallottunk róla sehol, de akkor szerencsére már a hazai készülékek is megkapták! :)

Szólj hozzá