A hírek szerint készül a Samsung Z2

0 781

A Samsung épp, hogy egy hónapja dobta piacra az első Tizen operációs rendszerrel ellátott okostelefonját, a Samsung Z1-et, úgy tűnik már gőzerővel dolgozik a következő generációján. A készülék igaz, hogy nem a dél-koreai cég legnépszerűbb eszköze, viszont a legutóbbi jelentés alapján már most mintegy 120 ezer darab példány talált gazdára, melyből 100 ezer csupán Indiában kelt el. Ennek következtében nincs kizárva az sem, hogy a Samsung Z-szériából akár több modell is érkezhet a jövőben.

A legújabb hírek szerint pedig ezt a Samsung is fontolóra vette, és a cég már rajta van azon, hogy megalkossa a Tizen-alapú család következő tagját. A dolog érdekessége pedig az, hogy a spekulációk szerint erre nem is kell majd olyan sokat várnunk. Igaz a rendszerrel még csak most barátkoznak az emberek, viszont ha azt nézzük, hogy sokkal gördülékenyebben fut a gyengébb hardverrel ellátott eszközökön, mint az Android, akkor már nyert ügye van, arról nem is beszélve, hogy az androidos alkalmazások telepítése és futtatása sem jelent gondot már.

A következő generációs készülék logikusan a Samsung Z2 nevet kaphatja majd és számos ráncfelvarráson esik majd át. Első körben a kijelző felbontása növekedhet majd. A Samsung Z1 jelenleg egy 4 hüvelykes 480 x 800 pixeles TFT kijelzővel rendelkezik, viszont a Z2 várhatóan egy 5 hüvelykes 540 x 960 pixeles panelt kaphat majd. Ezenkívül egy 1 GB-os rendszermemóriát is rebesgetnek, illetve az optika terén is várható némi megapixel növekedés. Arról egyelőre még nincsenek információk, hogy ezzel együtt egy vadonatúj Tizen-rendszer is érkezhet, de persze semmi sincs kizárva.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá