Stabilabb az Android Lollipop, mint az iOS 8

1 1,216

Az Apple mobilkészülékekre és tabletekre szánt iOS operációs rendszerének a stabilitására a cupertinói vállalat igen büszke, ám úgy látszik a hosszas egyeduralmat most a Google legújabb, Android Lollipop rendszerének sikerült megdöntenie. A legújabb statisztikák szerint az Android 5.0-s szoftververzió a megújult Material dizájn mellett a teljesítmény és stabilitás fokozása terén is jelentős előrelépésre tett szert.

A Crittercism a legújabb felmérésében a mobil operációs rendszerek stabilitását tanulmányozta, ahol azt vizsgálta, hogy a mobilos platformokon milyen százalékban omlanak össze az egyes applikációk. Az adatok természetesen a kutatókat is megdöbbentette. A tesztből kiderült, hogy míg az Apple legfrissebb verziószámú rendszerén, az iOS 8-nál ez az érték 2,2% volt, addig az Android Lollipop esetén csupán 2%, mellyel át is vette a vezető szerepet.

Ha megnézzük az egyes platformok előző verzióit, akkor kiderül, hogy az Android esetében jelentős javulás tapasztalható, ám az Apple-nek sikerült kicsit rontania az eredményen. Az iOS 7-en például csupán 1,9% volt az összeomlási-érték, amihez képest 0,3 százalékot rontott a jelenlegi verzió. Az Android rendszer esetében viszont érezhető javulást hozott a frissítés, hiszen a KitKat alatt ez az érték 2,6% volt, így itt pedig 0,6 százalékot sikerült javítani.

Az eredményt látva természetesen mindenkinek ajánlott az új Android Lollipop rendszer telepítése, amennyiben a Samsung végre-valahára a hazai készüléktulajdonosok számára is elérhetővé teszi a frissítést. Korábban már írtunk róla, hogy a Galaxy S5 például sokkal fürgébb lett az új rendszer alatt, de remekül érzi magát a Galaxy Note 3-on is, sőt még a Samsung Galaxy Note II is megkapja az Android Lollipopot.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

Szólj hozzá