Kelendő a Tizen rendszerű Samsung Z1 okostelefon

0 550

A Samsung első megvásárolható Tizen operációs rendszerű okostelefonja, a Samsung Z1 január 14-én debütált, most pedig egy hónappal rá meg is érkeztek az első eladási számok. A Business Koreai információ szerint az üdvöskéből mintegy 120 ezer darab kelt el, melyből 100 ezer Indiában, 20 ezer pedig Bangladesben talált gazdára. A készülék kedvező áron (90 dollár) került forgalomba, és a Tizen rendszer adta előnyöknek számos hasonló specifikációkkal rendelkező androidos variánst utasíthat maga mögé. Az okostelefonok világát megismerni vágyó személyeknek kétségkívül az egyik legjobb választás lehet a készülék.

A Samsung Z1 egy 4 hüvelykes WVGA (800 x 480 pixel) felbontású PLS TFT kijelzővel rendelkezik, a készülékház alatt pedig egy 1,2 Ghz-es órajelű kétmagos processzor tevékenykedik, melyhez 768 MB rendszermemória társul. Háttértárból alapértelmezetten 4 GB-ot kapott, azonban microSD kártyával ez az érték természetesen tovább bővíthető maximum 64 GB-tal. A Tizen 2.3-as verziószámú operációs rendszerrel érkező készülék hátlapján egy 3,1 megapixeles optika csücsül, míg előlapi kamerája csupán 0,3 megapixeles (VGA), ám ez senkit nem bátorít el a szelfik készítésétől.

A Samsung a készülék mellé egyébként számos nagyszerű ingyenes szolgáltatást is kínál, ami tovább fokozza a felhasználói élményt. Ilyen például, hogy ingyenes hozzáférést biztosítanak a Club Samsung tartalmába, mely több mint 270 ezer dal és film, illetve több mint 80 élő televíziós adást kínál. Emellett az Aircel fél évig például havi 500 megabájt ingyenes mobilinternetet is ad a vásárlóknak, így a helyi lakosoknak ez egy elég jó választás lehet. Arról egyelőre még nem érkeztek információk, hogy a Samsung más régiókban, így például Európába egyáltalán elhozhatja-e az üdvöskét, viszont mi mindenesetre örömmel fogadnánk a hírt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá