A Samsung Galaxy Tab S2 vékonyabb lesz, mint az iPad Air 2

0 1,086

Míg a rajongók már tűkön ülve várják a Galaxy S6 leleplezését, addig a Samsung táblagép fronton is komoly bejelentésekkel készül a jövőben. Legutóbb arról számoltunk be, hogy a dél-koreai cég már gőzerővel dolgozik a Galaxy Tab S család következő generációin, addig most már részletesebb információval is szolgálhatunk az olvasóknak.

A legnagyobb újdonság a kijelzőket érinti majd: a pletykák szerint a korábbi 8,4 és 10,5 hüvelykes verziók helyett a Samsung egy 8, illetve egy 9,7 hüvelykes variánssal rukkolhat majd elő. A dolog érdekessége, hogy a táblagépek egy jelentős változáson mehetnek keresztül, ami a képernyőarányt illeti, hiszen a hírek szerint ezek a készülék már 4:3-as képarányúak lesznek. Ezt az arányt alkalmazza többek között az Apple az iPad-szériáinál, illetve a Google Nexus 9-nél, ám az Androidos tabletek többsége inkább a 16:10-es képarányt preferálja.

Korábban már be is számoltunk az első ilyen képaránnyal érkező Samsung táblagépről, a Galaxy Tab A-szériáról, így láthatjuk, hogy a Samsung nem csupán játszott ennek gondolatával, hanem valóban ebbe az irányba mozdult el. További érdekesség még, hogy 8 és a 9,7 hüvelykes Galaxy Tab S2 vékonyabb lesz a jelenlegi csúcstartónál, az iPad Air 2-nél! Az Apple üdvöskéje valóban roppant vékony lett, pontosan 6,1 mm vastag, ami egy táblagép esetén még jobban érezhető. Továbbá azt rebesgetik, hogy az új tabletek immár egy fémházat kaphatnak, amivel próbálják a prémium érzést növelni majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá