Ekkora akkumulátor kaphat helyet a Galaxy S6-ban

0 1,418

Napjainkra egyre égetőbb problémává vált az okostelefonok üzemideje, hiszen a legtöbb csúcskészülék jobb esetben csak egy napig bírja, így komoly aggodalmat tud okozni, mikor véletlenül otthon felejtjük a töltőnket vagy a hordozható külső akkumulátorunkat és a készülékünk már a nap közepén vészesen közelít a 1%-hoz. Az Android rendszerben természetesen a Samsung készülékek az Ultra Power Saving üzemmódnak köszönhetően még így ki tudják húzni a nap végéig, viszont sok esetben ez is egy jelentős kritérium lehet a vásárláskor.

A legújabb dél-koreai hírek szerint azonban fény derült arra, hogy a várhatóan március 1-jén debütáló Galaxy S6 csúcskészülék mekkora akkumulátort kaphat majd. Az adatokból kiderült, hogy valószínűleg egy 2600 mAh-s akkumulátor csücsülhet majd az unibody fém készülékházban. Nos, ez nem túl biztató eddig, hiszen a jelenlegi, ötödik generációs Galaxy S5 készülékben egy 2800 mAh-s akksi található, amivel durván 7 és fél órás üzemidőt képes produkálni.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy a kapacitáscsökkenés hatására vajon a készenléti idő is csökken majd, vagy a szoftvert és a hardvert sikerül-e úgy optimalizálni, hogy jobb eredményt érjen el. Az eddigi információk szerint a Galaxy S6-ban egy Quad HD felbontású Super AMOLED panel és egy Exynos 7420 processzor (esetleg a Snapdragon 810-es) kaphat helyet, melyek közül az utóbbi, ha sikerült úgy optimalizálni, hogy jelentősen energiatakarékosabb legyen, akkor nem lesz itt gond. Ti mit gondoltok erről?

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá