Beindult a 14nm-es Exynos 7 Octa processzorok tömeggyártása

0 921

A dél-koreai óriás processzor részlege elég sikeresnek mondható, hiszen nemrég megtudhattunk, hogy a Samsung már gőzerővel készíti az iPhone 6S-ben debütáló processzorokat, melyért jelentős részben felelne a TSMC mellett. A cég most pedig azzal rukkolt elő, hogy megkezdte a világ első 14nm-es gyártástechnológiával készült Exynos 7 Octa processzorok sorozatgyártását. A dolog érdekessége, hogy ezek a chipek már 3D FinFET technológiával készülnek majd, mely jelentős javulás érhetnek majd el az energiatakarékosság és gyorsaság terén.

Persze rögtön megindultak a találgatások, hogy ezek az egységek már várhatóan már a Galaxy S6 csúcskészülékekben debütálhatnak előszőr, viszont ha tippelni szeretnénk, akkor ezek inkább az év végén bemutatásra kerülő Galaxy Note család frissítésében érkezhetnek majd meg. Persze semmi sincs kizárva, így az is lehet, hogy az Exynos 7420-as chip már ezzel a gyártástechnológiával készült, így jelentős előnyre tehet szert a 20nm-es Snapdragon 810-hez képest.

És hogy milyen újdonsággal kecsegtetnek majd a vadonatúj processzorok? Nos, az új Exynos Octa 7 chipek nagyjából 35 százalékkal kevesebbet fogyasztanak amellett, hogy 20 százalékkal gyorsabb processzorokat eredményezne a korábbi generációhoz képest. A Samsung emellett pedig azt is közölte, hogy a lapkák nagyjából 30 százalékkal kevesebb helyet foglalnak majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá