Íme a mobilos kamerák evolúciója!

0 1,128

2014-ban az évúj szavának választották a szeflit, mely egyértelműen az elmúlt idők egyik legtöbbet használt ifjúsági szava is lett. A szó persze nagyjából 2010 után terjedt el világszerte, napjainkra pedig szinte nincs olyan ember, aki ne hallotta volna. A szelfik, azaz az önfotók elsősorban a mobilkészülékek előlapi kamerája segítségével készülnek, így ez a gyártókra is nagy hatással volt.

A Samsung a legújabb Galaxy A-szériás készülékeit – amit a napokban mi is alaposabban szemügyre vettünk – például szelfimobiljainak reklámoz, hiszen ezen készülékekbe már egy 5 megpixeles előlapi lencsék kerültek, amivel tényleg bámulatos képeket csinálhatunk magunkról. A Samsung készített egy nagyszerű infógrafikát, amin bemutatják, hogy az egyes mobilkészülékekbe szánt optikák milyen fejlődésen mentek keresztül.

A SCH-V200-as típusjelzésű modell volt az első olyan Samsung mobilkészülék, amin már kamera is volt! A telefon 2000-ben debütált, viszont a 0,3 megapixeles (VGA) kamerával természetesen még elég homályos képeket készíthettünk, viszont a lehetőség már akkor adott volt. Az igazi első “szelfimobil”, az SCH-X590-es modell 2002-ben került forgalomba, amin egy forgatható optika kapott helyet. Igazi ebben még kisebb felbontású lencse volt, viszont itt akár már önmagunkat is fotózhattuk úgy, hogy közben láttuk a végeredményt.

2007-ben a Samsung egy elég komoly optikát vértezett fel a SCH-V770-es modellre, mely egy olyan különleges kialakítású okostelefont takart, amit egy 7 megapixeles visszahúzódó lencsetechnológiával szereltek fel. 2010-ben is jelentős újdonság érkezett a felhasználóknak: az első generációs Samsung Galaxy S modellel megérkezett a Panoráma-funkció, aminek segítségével gyönyörű tájképeket készíthettünk. A LED-villanóra egészen 2011-ig várnunk kellett, míg sorozatfelvétel 2012-ben érkezett meg a Galaxy S III-mal. 2014-ben beköszöntött a valós idejű HDR opció, illetve a Wide Selfie funkció, amivel akár 120 fokos önfotókat is készíthettünk.

samsung-mobilkamera-evolucio

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá