Bámulatos E-Ink kijelzős karkötőt fejlesztettek a magyarok

0 2,385

Ismét egy remek magyar fejlesztés indul útjára, mely igazi úttörője lehet a modern kori ékszereknek! A tago arc egy forradalmi technológiával felszerelt luxuskarkötő, amelyet a L!BER8 Technology fejleszt és felhasználója szinte bármilyen mintát megjeleníthet rajta.

A hordható kiegészítőben egy olyan E-Ink kijelzővel felvértezett panel kapott helyett, amit többek között az e-könyvolvasókból ismerhettünk már meg korábban, így a készülék működéséhez egyáltalán nincs szükség áramra. A stílusos divatkiegészítőn pedig olyan mintát jeleníthetünk meg, amilyet csak szeretnénk.

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy a hölgy olvasók egyenesen imádni fogják ezt a kütyüt. A technológia legnagyobb előnye, hogy a megjelenítő egyáltalán nem fogyaszt áramot, csupán akkor kell neki energia, mikor változik a tartalom. Ez tehát azt jelenti, hogy az E-ink kijelzőn lévő tartalom mindig látható marad egészen az idők végezetéig!

tago arc liber8

A tartalom megjelenítéséhez, illetve megváltoztatásához csupán egy NFC chippel felvértezett mobilkészülékre van szükségünk. A tago arcban is egy ilyen chip található, így a két készülék közötti kommunikáció ezen a csatornán keresztül zajlik. A dolog érdekessége, hogy az energiaátadás is az NFC-n keresztül történik.

A tago arc jelenleg még csak prototípus szinten készült el, amit a készítők az IndieGogo közösségi finanszírozású kampány keretében indítottak útra február 11-én. A kitűzött 40 ezer dollár szinte pillanatok alatt össze is jött, így immár nem kérdés a tömeggyártás beindítása. Óriási hájp alakult ki a termék körül, a világ különböző országaiban, például Amerikában, Dubaiban, Oroszországban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Japánban vezető technológiai- és divatszájtok számoltak be róla. A kiegészítő 259 dollárért rendelhető már most elő az IndieGogo weboldalon, melyhez egy 15 dolláros postaköltség is társul. A rossz hír viszont az, hogy a kézbevételhez kevesebb, mint egy évet kell várnunk (10 hónapot), ugyanis a kiszállítást a készítők decemberre ígérik.

A projekt létrejötte alkalmából néhány kérdést fel is tettünk a készítőknek:

Hogyan jött az ötlet a karperec megvalósítására?

Kovács Zoli, alapító: Bármennyire hihetetlenül is hangzik, két éve egy éjszaka megálmodtam a technológiát. Rögtön papírra is vetettem, nehogy elfelejtsem. Ezt a fecnit a mai napig őrzöm, szép és nagyértékű emlék lesz egyszer…

Hogy miért pont a tago arc karkötő az első termék? Mert gyönyörű és hi-tech egyben. Variálható, ezáltal megunhatatlan. Egy ékszer, amely életérzést ad…

Miért ezt a technológiát választottátok?

Oroján Sándor, társalapító: Hiszünk abban, hogy a technológia hosszútávú fejlesztése megoldást nyújthat a hamar lemerülő akkumulátorokra, valamint a mindent behálózó kábelek eltüntetésére.

Mik a tervetek a jövőre nézve? (Lesz-e például egy gyűrű variáns is?)

O.S.: Tervezzük egy digitális fényképkeret gyártását, ami szintén töltés nélkül működik majd. De az E-Ink technológia rengeteg további lehetőséget rejt magában. Az élet számos egyéb területén közhasznú funkciót is elláthat. Az egészségügyben például kiválóan alkalmas lehet a felhasználók vércsoportjának, allergiás reakcióinak tárolására vagy az újszülöttek azonosítására is.

Az Androidos applikáció mellett a többi mobilos platformra (iOS, Windows Phone) is érkezik-e az alkalmazás?

O.S.: Az NFC chip használata miatt egyelőre az androidos felhasználók az elsődleges célcsoportunk, de bízunk benne, hogy a technológia fejlődésével a közeljövőben az iOS és a Windows Phone felhasználók is átérezhetik a „tago feelinget”.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá