Hatalmas összeget invesztál a Samsung az OLED kijelzők fejlesztésébe

0 692

A minap érkezett a hír, hogy a Samsung jelentős összeget invesztál az OLED panelek gyártásába, mellyel a dél-korai vállalat a képernyőgyártó részlegén szeretne javulást elérni. Ennek értelmében a Samsung mintegy 3,6 milliárd dollárt fektet az OLED technológiájú kijelzők előállításába, melyek elsősorban a kis és közepes képernyőméretű okostelefonokban és táblagépekben kapnának helyet. A hírek szerint az új üzem 2017-ben kezdheti meg a tömeggyártást, és első körben a cég saját készülékeibe kerülnének ezek a megjelenítők.

Nem a legjobb időszakát éli mostanában a Samsung. A cég legutóbb közel 60%-os profitcsökkenésről számolt be, ráadásul a negyedik negyedéves eredményeinél is jelentős visszaesés tapasztalható a tavalyi év azonos időszakában elért eredményéhez képest. Ennek elsődleges oka a mobilos részlegének a hanyatlása.

Korábban már számtalanszor írtunk róla, hogy a Samsung a tervek szerint teljesen megreformálja a mobilos részlegét és az idei évben mintegy 25-30%-kal kívánja csökkenteni az elkövetkezendő időkben érkező okostelefonok számát, illetve nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a belépőszintű és középkategóriás készülékekre, hiszen az utóbbi időkben ezek a készülékek váltak a legkelendőbb eszközökké. Úgy tűnik a Samsung most elkezdte felkutatni azokat a lehetőségeket, ahol esetlegesen növelni lehetne a bevételeket, így most a kijelző szegmens felé vették az irányt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá