Ezzel a lépéssel további 2 GB ingyen tárhelyet kapsz a Google Drive-ban

0 1,780

Tegnap volt a Biztonságosabb Internet Napja, melynek már igazi hagyománya lett, hiszen évek óta a különböző cégek erre a napra mindig próbálnak valami aprósággal kedveskedni. Minden év második hónapjának, második hetének második napján a csatlakozó szervezetek világszerte számos érdekes kedvezménnyel készülnek a Biztonságosabb Internet Napra. Idén a Google szeretett volna előrukkolni a felhasználóinak egy kis kedvességgel: most extra 2 GB ingyen tárhelyhez juthat bárki, aki elvégez néhány lépést a beállításokban.

Ahhoz, hogy megkaphassuk az extra tárhelyet, természetesen a Google-profilunk biztonsági beállításain (klikk) kell magunkat átfutnunk és kiegészítenünk az esetleg hiányzó adatokat. Első körben a helyreállítási információkat kell lecsekkolnunk, mint például a másodlagos telefonszám, biztonsági e-mail cím, illetve a biztonsági kérdés megadása. Ezután megnézhetjük a közelmúlt fióktevékenységeit, tehát mikor és melyik eszközről jelentkeztünk be legutóbb. Ha esetleg valami nem stimmelne, akkor itt lehetőségünk van jelezni. Végezetül pedig ellenőrizhetjük a Google-fiókunkkal összekapcsolt alkalmazásokat, webhelyeket és eszközöket. Itt persze lehetőségünk van törölni a gyanús, esetleg már nem használtakat.

Ha mindennel végeztünk, akkor pedig nincs más dolgunk hátra, mint megvárni, míg jóváírják az extra 2 GB-ot. Erre persze egy kicsit várnunk kell, az információk szerint nagyjából február 28-án lesz esedékes, de erről természetesen a Google egy e-mailben fog minket majd értesíteni. A kedvezmény egészen február 17-ig él, így érdemes mielőbb átszaladni a beállításokon.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá