Mindenkit lealáz a Galaxy S6 Edge

0 3,810

Mi lenne velünk a híres GeekBench adatbázisa nélkül, ahol mindig fel-fel bukkannak a legújabb csúcskészülékek teljesítményi adatai – persze még azelőtt, mielőtt még hivatalosan bemutatnák a gyártók. A fejlesztők és mérnökök természetesen előszeretettel vetik alá a teszteknek, hogy az üdvöskék megmutathassák valós körülmények között bennük rejlő teljesítményt. Egy dologban viszont ugyanazt érzik át mind a készítők, mind pedig a leendő tulajdonosok: ugyanúgy mosolyt csal az arcukra, mikor meglátják, hogy a hosszas fáradozás nem volt hiábavaló.

A legújabb alanyunk pedig nem más, mint a Galaxy S-széria legújabb ívelt kijelzővel felvértezett tagja, a Galaxy S6 Edge, aki a brutális teljesítményű Exynos processzorának köszönhetően pikk-pakk lesöpörte az eddigi csúcstartókat a ranglistáról. Bizony, a várhatóan március 1-jén leleplezésre kerülő csúcskészülék nemcsak az androidos okostelefonokat söpörte le, de még az Apple üdvöskéit is sikerült megszorongatnia. Következzenek hát a GeekBench teszt során mért adatok, mellyel a Galaxy S6 Edge a dobogó első helyére tornázta fel magát.

A nyolcmagos Exynos 7420-as processzoral felvértezett SM-G925P típusjelzésű Galaxy S6 Edge az egymagos teszten 1492, míg a többmagos teszten 5077 pontot ért el. Ezek a számok természetesen a legtöbb embernek nem mondanak semmit, de nézzük néhány összehasonlítást, hogy a konkurensek milyen eredményt értek el korábban.

Az Androidos készülékek csúcstartója eddig a Galaxy Note 4 volt, a maga 1176 és 3987 pontjával, míg a jelenlegi Galaxy S-széria tagja, a Galaxy S5 például 911 és 2740 pontot produkált, így a kétszeres teljesítménynövekedés az utóbbi esetén már elég indok lehet a váltásra. Az Apple jelenleg legerősebb készüléke, az iPad Air 2 korábban 1808 és 4532 pontot ért el. Android fronton egyértelmű a vezetés, de az iPad készüléket is sikerült a többmagos teszten felülmúlni. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy az iPad Air 2-ben csupán 3 mag operál.

Összegezve, láthatjuk, hogy a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge – amiben ugyanaz a processzor kaphat majd helyet – brutális teljesítményre lesz képes. Persze a mindennapos használat során ez nem lesz annyira érezhető, viszont már most kiderült, hogy a komolyabb terhelés során is helyt fognak állni az üdvöskék.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá