Megállapodás született a Samsung és a Microsoft között

0 852

Úgy tűnik véget ért a Samsung és a Microsoft közötti csatározás és rendezték egymás között a vitás ügyeiket – derült ki a minap a hivatalos közleményből. Az bizonyára köztudott, hogy Microsoft hatalmas pénzeket zsebel be az androidos készülékeket gyártó vállalatoktól a szabadalmai után járó licencdíjakból, így a Samsungnak az androidos mobilkészülékei után is ezáltal fizetnie kell, azonban korábban a dél-koreai cégnek tartozása volt, aminek következtében a Microsoft bíróságra vitte az ügyet. A legújabb hírek szerint pedig megállapodás született a két óriáscég között és végre sikerült pontot tenni a végére.

Az Android platform ingyenessége abban rejlik, hogy az egyes szabadalmak után járó jogdíjak a gyáróriásokra hárulnak, ami egyrészt a Google kasszáját gazdagítja, de a Microsoftnak is van része a jóból. A Samsung 2011-ben kötött megállapodást a Microsofttal, hogy ezen szabadalmakat használhassa, 2013-ban például 1 milliárd dollárt fizetett a redmondi óriásnak, viszont további tartozása is volt, amit a Microsoft nem hagyott szó nélkül, és inkább a bíróság mellett döntött.

A minap napvilágra került információk szerint azonban sikerült tisztázni a nézeteltéréseket. A Samsungnak úgy tűnik, hogy sikerült egy nagyon jó ajánlattal előrukkolnia, ugyanis a két óriásvállalat ügye nem a bíróságon ért véget, hanem egymás között született egy megállapodás, aminek a részletei a két fél között marad, ugyanis ezen adatok nem kerültek a publikum elé.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá