Támadnak a DDR4-es memóriával felvértezett csúcskészülékek

0 1,231

Ahogy haladunk a korral, az alkalmazások is egyre több funkciót kínálnak a felhasználóiknak, ami egyenesen arányos azzal, hogy egyúttal több memóriára is van szükségük a tökéletes, akadozásmentes működéshez. Arról nem is beszélve, hogy manapság már okoskészülékeinken egyszerre több alkalmazást is tudunk egyidejűleg futtatni (akár a háttérben is), illetve az alkalmazások közötti váltogatást is rutinszerűen végezzük nap mint nap. Ahhoz, hogy az operációs rendszer ezeket optimálisan és harmonikusan tudja kezelni, szükség van nagyobb rendszermemóriára.

A jó hír az, hogy az ebben az évben érkező csúcskészülékek esetén már számíthatunk arra, hogy alapértelmezetten 4 GB RAM-mal érkezzenek, ami már a hardcore felhasználók számára is minden bizonnyal elegendő lesz, hiszen ekkora méretű memóriát szoktak alkalmazni a notebookok esetén is alapértelmezetten. Az Android felhasználók elég jól tudják, hogy a RAM mérete elég fontos tényező lehet a készülékvásárlás esetén.

A másik jó hír pedig az, hogy láthatáron a legújabb generációs DDR-4-es rendszermemóriák, melyek az LG G Flex 2-ben például helyett kaptak, de a hamarosan debütáló Galaxy S6 is ilyen lapkákkal érkezhet. A tárólókapacitás mellett természetesen számos újdonsággal is kecsegtetnek az új lapkák. A gyártó elmondása alapján az új, 20 nanométeres gyártástechnológiával készült modulok amellett, hogy kétszer gyorsabb sebességet (3200 Mbps) tudnak nyújtani mint egy PC-nél használt DDR3 DRAM, még 40 százalékkal kevesebbet is fogyasztanak.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá