Érdemes vigyázni, hogy mit mondunk a Samsung TV előtt

0 1,684

A legújabb generációs okostelevíziók már annyira okosak, hogy isszák minden szavunkat: szó szerint, ugyanis elég csak a vezényszavakat kiejtenünk a szánkon és a televíziónk már végre is hajtja az utasítást. Igen, jól gondolják, a televízió a bekapcsolást követően figyeli gazdája minden szavát, és ha a beszédfelismerő szoftver úgy érzékeli, hogy az általunk kimondott szó egy művelet végrehajtására lett közölve, akkor azt meg is csinálja. A hangvezérlés egy roppant kényelmes mód, azonban van-e félnivalónk?

Nos, a napokban indult útnak egy újabb hírlavina, mégpedig egy Reddit-felhasználótól, aki a Samsung Smart tévéinek a felhasználási feltételei között bukkant egy érdekes paragrafusra. A leírás szerint kiderül, hogy amit a felhasználók kimondanak (legyen az személyes vagy bizalmas információ), azok továbbításra kerülnek egy harmadik félnek. Ezek természetesen nem lehallgatás céljából kerülnek átadásra, hanem csupán abból a célból, hogy a beszédfelismerés hatékonyabb legyen. Magyarul analizálják a vezényszavakat, hiszen minden ember máshogy és máshogy ejti ki, és ezt a folyamatot szeretnék a tökéletességig csiszolni.

A cég elmondása szerint a felhasználóknak semmi félnivalójuk nincs a rendszer működését illetően, hiszen a kimondott szavakat a rendszer nem tárolja, csupán ideiglenes továbbítja egy harmadik félnek. Aki viszont nem szeretné, ha az általa elhangzottak más szervereken is keresztülmenne, annak ott a lehetőség a beállításokban a beszédfelismerő kikapcsolására, illetve az interhozzáférés is bármikor kikapcsolható.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá