Zafírral támad a Corning a karcállóság növelése érdekében

0 712

Az okostelefongyártó óriásvállalatoknak az egyik legfontosabb szempont az új modellek tervezése során, hogy kellő védelemmel lássák el, főleg a kijelző területén, hiszen a mobiltelefon tulajdonosok legnagyobb félelme a készülék földre való esése, mely a legtöbb balszerencsés esetben pókhálós kijelzőt eredményez. A Corning már évek óta kínál a mobilkészülékekbe szánt olyan Gorilla Glass üveget, amik rendkívül jól bírják a karcolásokat és egyéb ütéseket, viszont most úgy néz ki egy újabb szintre sikerült lépniük a védelem terén.

A Corning legújabb fejlesztésében a zafírt szeretné bevonni, ami a második legkeményebb anyag a gyémánt után, és karcállóságának köszönhetően számos területen alkalmazzák már napjainkban is. A zafírral csupán egyetlen gond akadt ezidáig: a Gorilla Glass üvegeknél sokkal könnyebben törik el az ilyen panel. A Corning tehát fogta, és arra szánta el magát, hogy megpróbálják ötvözni a zafírt és a Gorilla Glass technológiát, aminek eredményeképp egy olyan üveg jöhetne létre, mely ugyanolyan ellenállóságot mutatna, mint eddig, azonban karcállóságát tekintve sokkal jobb eredményt lehetne elérni.

Az új típusú Project Phire névre hallgató üvegről egyelőre még sok információt nem közölt a vállalat, így az is lehet, hogy ez már a Gorilla Glass 5 néven debütálhat majd a jövőben, de lehet, hogy egy teljesen új vonalon indulhat útnak. Egy másik fontos szempont pedig az ár lehet, hiszen a zafír bevonásával az előállítási költség is növekedhet, ami persze a csúcskészülékek árában jelenthet majd változást. Persze a magasabb biztonság, magasabb árat is jelent, viszont ha azt vesszük, hogy egy hordható okoskészülék magasabb veszélynek van kitéve, mint egy zsebünkben pihenő okostelefon, akkor ezt a minimális árat a vevőknek el kell majd fogadniuk. Ez persze a jövő zenéje, így számos változás történhet addig.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá