Bámulatos infografikán a Samsung televíziók evolúciója

0 3,499

A Samsung az idei CES-en robbantott, hiszen a dél-koreai cég leleplezte legújabb fejlesztését a televíziós szegmensben, mégpedig a vadonatúj SUHD névre hallgatók szériát, melyeken már a Samsung saját fejlesztésű Tizen operációs rendszere operál. A Samsung SUHD televíziói minden tekintetben – kontraszt, fényerő, élethű színek, képminőség – kiváló teljesítményt nyújtanak, úttörő szerepük pedig megkérdőjelezhetetlen. A szórakoztató elektronika területén 9 éve folyamatosan piacvezető Samsung most pedig előrukkolt egy infografikával, amin végigkövethetjük a televízióik evolúcióját.

A cég 1970-ben dobta piacra első monokróm, azaz egyszínű vákuumcsöves 12 hüvelykes televízióját, mely igazi áttörés volt a piacon. Az első színes Samsung televíziók elterjedéséig egészen 1976-is kellett várni, amikor megjelentek az első ilyen modellek, amik már szélesebb körben is forgalomba kerültek. A Samsung első síkképernyős készülékei 1998-ban debütáltak, és pillanatok alatt kerültek be az emberek nappalijába.

Az igazi áttörés azonban 2009-ben történt, amikor is a Samsung piacra dobta az első LED TV-jét, mely jelentős javulást hozott a képminőségben. A világ első Full HD 3D-s televíziója 2010-ben érkezett meg, míg egy évvel később már az internet is beköszöntött a készülékekhez, a Smart TV-k elterjedésével. 2013-ban két jelentős technológia újítás is érkezett: egyrészt megérkeztek az ívelt kijelzős modellekkel, másrészt kezdetét vette az Ultra HD-s eszközök térhódítása. 2014-ben ennek kombinációját köszönthették az emberek, míg idén megérkezett a továbbfejlesztett SUHD technológia.

Samsung TV evolution

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá