Siralmas az Android Lollipop elterjedtsége

1 858

Megérkezett a Google legújabb statisztikája, melyből megtudhatjuk, hogy az egyes Android verziók milyen százalékot tudhatnak magukénak a tortából. A legérdekesebb azonban az Android legutolsó verziószámú mobil operációs rendszerének, az Android 5.0 – Lollipop eloszlása ebben a pillanatban. A Google az Android Lollipopot csupán fokozatos teszi elérhető az egyes készülékek esetén, így az elterjedtség jelenleg még elég halovány.

Az Android Lollipop januárban még bele sem került a listába, hiszen akkor csupán 0,1% alatt volt a részesedése, most február elejére pedig mindössze 1,6%-ra ugrott fel, ami elég szerény érték. Az igazsághoz persze sok tényező hozzátartozik, hiszen a szoftver jelenleg még csak néhány készülékre érhető el, legutóbb például megérkezett a Galaxy S4 és a Galaxy S5 modellekre is, viszont érthetetlen módon a Galaxy Note 4 tulajdonosoknak még várniuk kell.

Android

A statisztikából ezenkívül egyéb érdekességek is kiderülnek. A dobogó első helyén a Jelly Bean áll a maga 44,5%-os részesedésével, ami érthető is, hiszen ez a verzió érhető el a legtöbb Androidos készülékre, őt követi a KitKat majdnem 40 százalékos aránnyal, mely fokozatosan csökken, köszönhetően a Lollipopnak.

A lista utolsó helyén pedig az Android Froyo áll 0,4%-kal. Az Android Lollipopot természetesen az egész világ várja már, hiszen vadonatúj Material Design és a számos API-nak köszönhetően valóban elég jóra sikeredett, és a legtöbb régebbi modell esetén pedig jelentős javulás figyelhető meg a teljesítményben, ami már magában elég érv lehet a frissítésre.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Amennyiben “gyerekbetegségeit” sikerül végleg kinőnie és széles körben majd minden arra alkalmas készülékre elkészül nagyot ugorhat a részesedése. Azonban a felhasználóktól a vártnál sokkal nagyobb mértékben érkeznek elégedetlen visszajelzések és szoftveres problémákról beszámolók.
    Engem is csak ezek a negatív felhasználói visszajelzések riasztanak el a frissétéstől, pedig a Note 3asomra már elérhető.

Szólj hozzá