Láthatáron az Android 5.1!

1 1,492

Míg a legtöbben azon imádkoznak, hogy végre megérkezzen a készülékükre az Android legújabb verziója, a Lollipop, addig a Google már gőzerővel dolgozik a legújabb frissítésén, az Android 5.1-en, mely a teljesítmény és stabilitás fokozása mellett számos újdonsággal kecsegtet majd.

A napokban a Google úgy néz ki hivatalosan is útjára indította a legfrissebb szoftververziót, mely első körben az Android One készülékeken debütál. A készülék kifejezetten a fejlődő országokban dobták piacra, mint például India, Nepál, Banglades, Srí Lanka, stb, így a telefon csupán egy belépőszintű eszköz, ami a hírek szerint hamarosan már az Android 5.1-gyel debütálhat Indonéziában.

A frissítést várhatóan sokan várják már, hiszen az 5.0-ás verzió a kezdetben még néhány gyermekbetegségben szenvedett, ám úgy néz ki ezeket sikerül majd orvosolni. Az egyik legzavaróbb tulajdonság az új verzióban az volt, hogy a halkítógombot hiába nyomtuk a végtelenségig, a telefont nem tudtuk néma üzemmódba tenni, – mint korábban – csupán rezgőbe, így sokan csalódottak voltak, hogy egy további művelet kell ennek aktiválásához. Ám úgy néz ki végre visszakapjuk majd a régi módszert.

Android 5.1

Az újdonságok közé tartozik még a memóriakezelés javítása, mely egyes modellek esetén drasztikus memóriaproblémákba torkollott korábban, illetve a Wi-Fi ledobásokat is javították, illetve a hírek szerint üzemidő javulás is várható. Hogy mikor jelenik meg pontosan a frissítés arról egyelőre nincsenek információk, viszont az indonéz Android One készülékekre már megérkezett.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 hozzászólás

  1. Ha valóban sikerült minden az 5.0 problémára megoldást-javítást találni-készíteni is kérdéses: lesz-e az 5.1es verziónak “problémája” ha igen mennyi és milyen?!?

Szólj hozzá