Vadonatúj mobilfizetési rendszerrel debütálhat a Galaxy S6

0 692

A Samsung is szeretne belépni a mobilfizetés piacára és ennek érdekében már tavaly megkezdte a tárgyalásokat a LoopPay-jel, mellyel egy vadonatúj érintésmentes fizetési szolgáltatást szeretnének kialakítani a legújabb generációs mobilkészülékeiben. Az ok érthető, hiszen az Apple Pay tarolt Amerikában és a statisztikák is azt mutatják, hogy emberek előszeretettel használják ezt a technológiát, így eljött az idő arra, hogy a Samsung is lépjen az ügyben, ha nem akarnak túlságosan lemaradni.

Egyes koreai beszámolók alapján a dél-korai vállalat legújabb mobilfizetési szolgáltatása a várhatóan márciusban debütáló Galaxy S6 csúcskészülékben érkezhet meg. Ha minden igaz, akkor pedig ezzel együtt az ujjlenyomat-olvasó szenzor is radikális változáson megy át, hiszen a korábbi “lehúzós” megoldással ellentétben a következő generációs Galaxy S készülékeknél elég lesz csupán ráhelyeznünk az ujjbegyünket a szenzorra. A fizetésnél pedig egyszerűen csak meg kell érintenünk majd a home gombot a tranzakciók jóváhagyásához.

Az új szenzor emellett már nemcsak a készülékünk feloldására lesz alkalmazható, hanem lehetőségünk lesz a Privát módot aktiválni, vagy PayPal fizetésnél is nagy hasznát vesszük, illetve a Samsung-fiókunkba és más weboldalakra való bejelentkezésnél is egy sokkal egyszerűbb és biztonságosabb alternatívát kínál. A jó hír pedig, hogy a LoopPay a korábbi generációs készülékekre is gondol, amihez egy különleges tokot kívánnak piacra dobni, aminek a segítségével ezekkel a készülékekkel is tudunk majd a jövőben fizetni a terminálokon.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá