Láthatáron egy 9,7 hüvelykes Galaxy Tab 5 táblagép

0 743

A legutóbbi hírek szerint a Samsung jelentős változtatásokra készül ebben az évben a tabletek piacán. A következő generációs Samsung Galaxy Tab táblagépek legjelentősebb újdonságai a képarányban és a képméretekben keresendő. A hírek szerint a legújabb táblagépek már 4:3-as képarányúak lesznek, amiket többek között az Apple iPad és a Google Nexus 9 táblagépeknél használnak, viszont úgy néz ki most a Samsung is ebbe az irányba szeretne menni.

A napokban az indiai Zauba beszállítói oldalon egy SM-T555 típusjelzésű tablet bukkant fel, mely minden bizonnyal már a Galaxy Tab 5-széria egyik üdvöskéje lehet, de a dolog érdekessége, hogy az adatok szerint a készülék egy 9,7 hüvelykes kijelzővel lesz felvértezve, ami megegyezik az iPad képernyőméretével. Ha pedig követjük ezt az irányt, akkor valószínűleg a 16:9-es helyett immár 4:3-as képarányú lehet a kijelző. Nincs tehát kizárva az sem, hogy az új Samsung tabletek után a későbbi táblagépek is már a 4:3-as képarányt alkalmazzák.

A 9,7 hüvelykes modell mellett ha követjük a jelenlegi széria készülékeit, akkor várhatóan érkeznek majd a 7 hüvelykes, illetve a 8 hüvelykes Galaxy Tab 5 tabletek is. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az új készülékekről mikor rántja le a leplet a Samsung, de ha azt nézzük, hogy tavaly június óta nem érkezett új táblagép a cégtől, akkor lassan már itt az ideje, hogy befussanak a legújabb eszközök.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá