Búcsúzik a Snapdragon 810 a Galaxy S6-tól

0 923

Többször is hallhattunk már róla, hogy a Samsung nem teljesen elégedett a Qualcomm legújabb chipjével, a Snapdragon 810-es egységgel. A processzor egy bizonyos órajelen túlmelegedési problémákkal küzd és jelenleg még úgy tűnik nem sikerült teljesen orvosolni a problémát. A Samsung legújabb generációs Galaxy S készülékénél viszont felmerült annak lehetősége, hogy a Qualcomm chipjét applikálja bele, viszont a hírek szerint a jövőben ez nem így fog alakulni.

A Qualcomm a napoknak az üzleti beszámolójában kitért arra is, hogy a jövőben egy az egyik legnagyobb ügyfelük legújabb csúcskészüléke nem kapja meg a Snapdragon 810-es processzort. Bár konkrét nevet nem mondtak, de a kijelentésből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy várhatóan a Samsung üdvöskéje, a Galaxy S6 lehet a szóba került csúcskészülék. Úgy tűnik a dél-korai vállalat úgy is döntött, hogy teljesen likvidálja a chipet a legújabb zászlóshajójánál és helyére a saját fejlesztésű Exynos chipje kerül.

Persze a Qualcomm ettől függetlenül nem marad megrendelő nélkül, hiszen az LG G Flex 2 csúcskészüléke például már a Snapdragon 810-el érkezik és a cég elmondása szerint náluk nem jelentkezett a túlmelegedési probléma. Az LG mellett a Xiaomi legújabb Note phabletje is a Qualcomm processzorát üdvözli, és a jövőben várhatóan számos egyéb készülékben is ez a chip kerülhet majd. A Galaxy S6 várhatóan márciusban kerül leleplezésre a MWC keretében, így akkor minden információ kiderül majd a készülék belsejét illetően.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá