Megérkezett a gyönyörű szép Galaxy J1

0 4,140

Ahogy azt várni lehetett, még ebben a hónapban megérkezett a Galaxy J-széria első üdvöskéje a Galaxy J1. A készüléket a Samsung belépőszintű okostelefonnak szánja, mely az Android 4.4.4 KitKat mobil operációs rendszerrel érkezik. Eddig csupán pár kép és adat szivárgott ki a készülékről, viszont a dél-koreai vállalat a minap hivatalosan is bemutatta, s a malajziai weboldalon már fel is bukkant.

A Galaxy J1 előlapján egy 4,3 hüvelykes WVGA felbontású kijelző terpeszkedik. A burkolat alatt egy négymagos és 1,2 Ghz-es órajelű 64 bites Marvell PXA1908 processzor duruzsol. A korábbi hírekkel ellentétben a készüléknek 1 GB helyett csupán 512 MB rendszermemóriából kell gazdálkodnia, háttértárból pedig 4 GB-ot kapott, amit természetesen microSD kártya segítségével tovább bővíthető. A Galaxy J1 hátlapján egy 5 megapixeles optika, míg elől egy 2 megapixeles felbontású lencse található. Szoftveres fronton érdemes még megemlíteni a Palm Selfie funkciót a kamera alkalmazásban, melynek segítségével akár egy kézmozdulattal is készíthetünk képet, ugyanis a kamera figyeli és érzékeli a kezünk mozgását.

Palm Selfie

Az Android 4.4 KitKat operációs rendszerrel érkező készülék energiaellátásáért egy 1850 mAh-s akkumulátor gondoskodik, mely több mint 10 óra telefonbeszélgetést képes biztosítani és többek között olyan funkció is elérhető lesz rajta, mint például az Ultra Power Saving üzemmód, melynek köszönhetően alacsony töltöttségi szint mellett is relatíve elég sokáig ki tudja húzni. A fekete, fehér, illetve kék színvariációban elérhető Galaxy J1 Európába várhatóan 100 euró környékén kerül majd a boltok polcaira.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •