Egy ördög lakozik benne: teszten az Exynos 7420 processzor

0 1,966

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy érkezik a Samsung legújabb generációs processzora, az Exynos 7420, mely várhatóan a Galaxy S6 készülékekben debütálhat, viszont arról, hogy valós körülmények között milyen teljesítményre képes, ezidáig nem sokat lehetett tudni. A napokban azonban feltűnt a Geekbench adatbázisában, melyből kiderült, hogy a dél-koreaik egy bivalyerős processzorral rukkoltak elő, mely olyan csúcskészülékeket is képes legyűrni, mint az Apple üdvöskéje, az iPhone 6 Plus.

Magáról a chipről annyit érdemes tudni, hogy a burkolat alatt egy nyolc magból álló SoC található, mely értelemszerűen 64 bites architektúrájú. A 20 nm-es gyártástechnológiájú chip ARM Cortex-A57 és Cortex-A53 magjai nagyjából 57%-os javulást érnek el a processzorteljesítményben a korábbi generációs Exynos chiphez képest, melynek köszönhetően a konkurencia zászlóshajóit is lesöpri a pályáról. A Geekbench teszteken az új chip egymagos teszten 1520 pontot, míg többmagos teszten 5478 pontot kapott.

Összehasonlításképp az iPhone 6 Plus egymag esetén 1162, illetve többmag esetén 2069 pontot kapott, míg a Galaxy S5 készülék 910, és 2733 pontot. Láthatjuk, hogy jelentős teljesítménynövekedést sikerült produkálni a Samsung. Már csak az a kérdés, hogy a Snapdragon 810-es mennyivel fogja beelőzni. A tesztből emellett az is kiderült, hogy a prototípusban 3 GB RAM volt megtalálható, ám ha hinni lehet a spekulálásoknak, akkor a MWC rendezvényen már egy 4 GB rendszermemóriával felvértezett variánssal találkozhatunk majd.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá