Jön a butított Facebook a gyengébb okostelefonokra

0 2,321

A minap megjelent a Facebook alkalmazás kisöccse, a Facebook Lite, mely elsősorban az olyan készülékeket kívánja megcélozni, mely szerényebb hardverrel vannak felvértezve. A fejlesztők így próbálják a felhasználói élményt javítani, amellett, hogy a legtöbb funkció mégis elérhető marad. Az egyre újabb és újabb Facebook frissítésekkel még több funkciót tesznek elérhetővé a felhasználóknak, aminek a következménye, hogy a program több energiaforrást igényel, ami a belépőszintű okostelefonoknál komoly lassulást eredményezhet.

Ennek eredményeképp döntöttek úgy a Facebook főhadiszállásán a fejlesztők, hogy ideje kiadni egy olyan verziót, amit próbáltak a lehető legjobban lecsupaszítani, hogy a szerényebb specifikációkkal rendelkező okostelefonokon is vígan elfusson és maga a szolgáltatás is használható maradhasson. A Facebook Lite mindössze 262 KB, tehát a készülékünk háttértárából is minimális helyet követel, és a futtatása során a 2G (EDGE) hálózattal is bőven megelégszik. Ebből következik, hogy minimális adatforgalmat fog generálni, így ha tehát olyan területen lakunk, ahol a 3G lefedettség még mindig gyenge, akkor ez az alkalmazás lesz a tökéletes választás számunkra.

Facebook Lite

A Facebook Lite természetesen minden olyan funkcióhoz hozzáférést biztosít, amit napi szinten használunk: kapunk tehát hírfolyamot, értesítéseket, megoszthatunk ismerőseinkkel bármit (képet, szöveget, stb) és még a cseveghetünk is az alkalmazáson keresztül. A Facebook Lite egyelőre Banglades, Nepál, Nigéria, Dél-Afrika, Szudán, Srí Lanka, Vietnam és Zimbabwe területein érhető el, tehát azokon a régiókon, ahol amúgy is gyenge a mobilinternet lefedettség. Úgy tűnik a Facebook első körben ezeken a területeken teszteli, mielőtt szélesebb körben is elérhetővé teszik. Aki viszont ki szeretné próbálni, az ide kattintva letöltheti magát az APK fájlt és feltelepítheti a készülékére.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá