A Samsung óhajára újratervezik a Snapdragon 810-es chipet

2 1,868

Újabb bonyodalmak indultak meg a Qualcomm legújabb generációs processzorát illetően. Korábban már kiderült, hogy a Samsung a Galaxy S6-ot várhatóan kétféle változatban kívánja piacra dobni – akárcsak néhány jelenleg is kapható modell esetében -, viszont amint kiderült, hogy a Qualcomm üdvöskéje komoly túlmelegedési gondokkal küzd, a Samsung erős jelét mutatta annak, hogy akár teljesen likvidálhatják is a Galaxy S6-ból és csupán a saját fejlesztésű Exynos chipjét applikálják majd bele a készülékbe.

A Qualcomm szakemberei erre persze rögtön felkapták a fejüket, hiszen ha tényleg így döntene a Samsung, akkor jelentős profittól eshetnek el, hiszen a Galaxy S6 sikere már most borítékolható, legalábbis a körülötte lévő érdeklődés jelenleg is óriási, így az eladási számok is szép görbét fognak majd felrajzolni. Persze a Samsungon kívül ott a HTC, a Sony és társai, akik várhatóan szintén szeretnék a legújabb Qualcomm chipet alkalmazni a zászlóshajóiknál, viszont egy ilyen hír hallatán akár más alternatíva után is kezdhetnek kutatni.

A legújabb információk szerint azonban a Qualcomm mérnökei a tettek mezejére léptek és elkezdték újratervezni a chipet, hogy orvosolják a korábbi problémát. Mondhatni megindult a verseny az idővel, hiszen a Galaxy S6 premierje március 2-ára jósolható, így a határidő elég szűkös. Ha sikerül akár kisebb módosítással is megoldani azt, hogy végérvényesen száműzzék a túlhevülési problémákat, akkor újra esélyes lehet a Samsung üdvöskéiben. A Samsung persze vágyik is a chipre, hiszen az eszköz mind teljesítményben, mind támogatásban is többet nyújt.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 hozzászólás

  1. Tisztelt szerkesztő mielőtt le ír valamit illő lenne tájékozódni. Ugyanis semmi gond a snapdragon 810 el. Ugyanis már van olyan készülék ami az adot processzoral került forgalomba és semmi gond vele.1-2 hónapon belül több készülék is jön a snapi 810 el. Rémtörténeteket hagyjuk meg másoknak.

    • Kedves Walacky: Igen, körülbelül 1 hete a Snapdragon 810 hőelvezetési problémájáról ír mindenki, kezdve a Bloombergtől több nevezetesebb koreai lapig (mint például a Business Korea, ami Korea első számú üzleti hírportálja). Igen, az LG G Flex 2-ben már ilyen chip van és a cég azt nyilatkozta, hogy náluk nincsenek problémák (vagy nem szeretnék már az elején romba dönteni az eladásokat), viszont Samsung Galaxy S6 prototípusnál jelentkezik a túlmelegedés. Nincs ezzel semmi probléma, a Qualcomm reagált erre és mind a ők, mind pedig a Samsung rajta van az ügyön, ami várhatóan orvoslásra is kerül majd.

Szólj hozzá