Likvidálhatja a Samsung a Snapdragon 810-es chipet a Galaxy S6-ban

0 881

A Bloomberg legújabb jelentése szerint a Samsung nem teljesen elégedett a Qualcomm legújabb chipjével, a Snapdragon 810-es egységgel. A probléma pedig nem más, mint hogy a processzor egy bizonyos órajelen túlmelegedési problémákkal küzd és jelenleg még úgy tűnik nem sikerült teljesen orvosolni a problémát. Ennek következtében a dél-korai vállalat akár úgy is dönthet, hogy teljesen likvidálja a chipet a legújabb zászlóshajójánál és csupán egy változatban kerülhet majd piacra.

A Samsung jelenleg is teszteli a nyolcmagos Snapdragon 810-et, azonban a problémák még mindig jelentkeznek, a Galaxy S6 debütálása pedig március 2-án várható, így csupán kicsivel több mint 1 hónap van hátra a premierig, tehát a határidő szűkös. A Digitimes korábban azt közölte, hogy a Samsung 90%-ban a saját Exynos chipjét alkalmazhatja, és csupán 10%-ban szeretné a Snapdragont a Galaxy S6-ba applikálni.

A túlmelegedési problémán felül azonban egy másik indok is a háttérben áll, hogy saját chipjét szeretné alkalmazni, mégpedig, hogy az Exynos chip nagyobb profitot termelne házon belül, illetve míg a big.LITTLE technológia a Qualcomm esetében most debütál előszőr a Snapdragon 810-ben, addig a Samsung már 2013 januárjában jelentette be az első ilyen chipet.

Az LG és Xiaomi kínálatában azonban már most is forgalomban van olyan telefon, amikben a Snapdragon 810 operál, de a beszámolók alapján náluk nem jelentkezett a túlmelegedési probléma. Mondjuk az másik kérdés, hogy egy negatív kijelentés mennyire befolyásolná az eladásokat a még frissen debütált készülékek esetén.

Te mit gondolsz a hírrel kapcsolatban?
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá